Reteta simpla de chec cu ciocolata si migdale sau nuci – desert delicios si usor de preparat

Incearca aceasta reteta simpla de chec cu ciocolata si migdale sau nuci! Un desert pufos, plin de gust, perfect pentru orice ocazie. Preparare rapida si ingrediente accesibile.

Reteta simpla de chec cu ciocolata si migdale sau nuci – desert delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei (preferabil de floarea-soarelui)
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 30 g cacao
  • 100 g ciocolata (bucati sau fulgi; pentru interior)
  • 100 g migdale sau nuci maruntite (pentru aluat)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra sau cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca (30-35% grasime)
  • 1 lingura unt (optional, pentru un luciu frumos)
  • Pentru decor:
  • migdale tocate sau nuci maruntite

Mod de preparare

1. Prepararea aluatului:
Bate ouale cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare.
Adauga uleiul treptat, mixand continuu, apoi adauga laptele.
Intr-un bol separat, amesteca faina, cacaoa si praful de copt.
Incorporeaza treptat amestecul uscat in cel lichid, folosind o spatula sau mixerul la viteza mica.
Adauga ciocolata taiata bucati si migdalele sau nucile maruntite. Amesteca usor.
2. Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Coace timp de 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie sa iasa curata).
Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.
3. Prepararea glazurii:
Incalzeste smantana pentru frisca intr-o cratita mica, la foc mic (nu trebuie sa fiarba!).
Adauga ciocolata maruntita si amesteca pana se topeste complet.
Optional, adauga o lingura de unt pentru un aspect mai lucios.
4. Decorare:
Toarna glazura de ciocolata uniform peste checul racit.
Presara deasupra migdale tocate, nuci maruntite sau fulgi de migdale.
Lasa glazura sa se intareasca la temperatura camerei sau in frigider.
Sfaturi:
Pentru un efect frumos, poti lasa cateva bucati de ciocolata mari in aluat, astfel incat sa se vada mai bine cand tai felii.
Daca doresti un gust mai intens de ciocolata, poti adauga 50 g de ciocolata topita direct in aluat.

Incearca si reteta de chec pufos cu cacao, chec cu unt, vanilie si stafide sau chec cu portocale si caise uscate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise