Incearca aceasta reteta simpla de chec cu ciocolata si migdale sau nuci! Un desert pufos, plin de gust, perfect pentru orice ocazie. Preparare rapida si ingrediente accesibile.
1. Prepararea aluatului:
Bate ouale cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare.
Adauga uleiul treptat, mixand continuu, apoi adauga laptele.
Intr-un bol separat, amesteca faina, cacaoa si praful de copt.
Incorporeaza treptat amestecul uscat in cel lichid, folosind o spatula sau mixerul la viteza mica.
Adauga ciocolata taiata bucati si migdalele sau nucile maruntite. Amesteca usor.
2. Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Coace timp de 45-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea (scobitoarea trebuie sa iasa curata).
Lasa checul sa se raceasca complet inainte de a-l glazura.
3. Prepararea glazurii:
Incalzeste smantana pentru frisca intr-o cratita mica, la foc mic (nu trebuie sa fiarba!).
Adauga ciocolata maruntita si amesteca pana se topeste complet.
Optional, adauga o lingura de unt pentru un aspect mai lucios.
4. Decorare:
Toarna glazura de ciocolata uniform peste checul racit.
Presara deasupra migdale tocate, nuci maruntite sau fulgi de migdale.
Lasa glazura sa se intareasca la temperatura camerei sau in frigider.
Sfaturi:
Pentru un efect frumos, poti lasa cateva bucati de ciocolata mari in aluat, astfel incat sa se vada mai bine cand tai felii.
Daca doresti un gust mai intens de ciocolata, poti adauga 50 g de ciocolata topita direct in aluat.
Incearca si reteta de chec pufos cu cacao, chec cu unt, vanilie si stafide sau chec cu portocale si caise uscate. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii