Reteta postata pe: 07 septembrie 2013
Ingrediente
6 kg rosii organice, 100g busuioc proaspat (tija si frunze), 1L ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 96h
Mod de preparare
Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom obtine niste felii grozav mirositoare si deosebit de gustoase. Strangem rosiile intr-un cosulet.
Spalam si sterilizam borcanele cu filet, trecem sub jet de apa busuiocul proaspat, ne pregatim la indemana uleiul de masline.
Punem pe fundul borcanului busuioc, apoi rosii coapte si la final acoperim din nou cu busuioc. Umplem borcanul cu ulei de masline si infiletam capacul. Etichetam si dam la camara,unde se pot pastra pana la patru luni. Dupa ce desfacem borcanul, il pastram la frigider, musai.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Se spala castravetii, conopida si gogosarii, si se pregateste solutia pentru murat conform instuctiunilor
39 voturi
3 comentarii
3h
Ceapa se curata si se pune la fiert.
Gogosarii de spala, se curata si se pun sa se opareasca si
3 voturi
2 comentarii
9h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Elena Popa , 04 iulie 2014
Ai uitat sa pui sare!
mira (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013
minunate!
roxi-roxi (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013
cred ca sunt delicioase mai ales ca sunt rosii organice ( adica cu gust) imi place mult combinatia de rosii cu busuioc
Adriana Elena Graur , 09 septembrie 2013
reteta originala e diversa.