Rulouri cu dovleac si nuca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rulouri cu dovleac si nuca

Ingrediente

  • 900 g dovleac ras
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • un pachet foi placinta
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 250 g nuci prajite
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele.

Dam dovleacul prin razatoarea mare.

Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat.

Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar.

Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit.

Intre timp ne ocupam de nuci ...........le prajim(eu le-am prajit in cuptorul cu microunde........le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze).Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati mici sau le sfaramam cu ajutorul sucitorului.

Cand dovleacul s-a racit adaugam nucile si amestecam bine.

Tapetam o tava cu hartie

Ungem fiecare foaie de placinta in parte cu ulei folosind o pensula de bucatarie.Mie mi-au iesit 4 rulouri/cate 3 foi pentru fiecare rulou in parte.

Cantitatea de dovleac o impartim in patru parti.

Asezam 3 foi de placinta una peste alta apoi punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou.

La fel procedam si cu urmatoarele 3 rulouri.

Asezam rulourile in tava ,le ungem cu ulei si apoi le dam tava la cuptor la 180 grade timp de circa 30 min. pana cand rulourile sunt frumos rumenite.

Scoatem tava din cuptor ,lasam rulourile sa se racoreasca le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise