Supa crema de cartofi dulci cu ghimbir si crackersi fara gluten

Timp pregatire
60 minute
Supa crema de cartofi dulci cu ghimbir si crackersi fara gluten

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci mari, taiati cubulete
  • 1 ceapa, taiata in 4
  • 3 morcovi, taiati cubulete
  • 1 cartof alb, taiat cubulete
  • o bucata de marimea degetului mare de ghimbir, ras
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute
  • sare si piper macinat, dupa gust
  • ulei de masline extravirgin
  • apa, cat sa acoperi legumele
  • ierburi proaspete, maruntite (optional)
  • crackersi fara gluten

Mod de preparare

Pune legumele taiate in vasul de gatit, alaturi de un litru de apa, sare, piper si condimente.

Fierbe-le timp de 10 minute cu programul BOIL.

Dupa terminarea programului, amesteca-le putin si programeaza aparatul pe functia STEAM pentru 30 de minute.

Cand sunt gata, strecoara legumele si pune-le intr-un vas mai mare. Pastreaza zeama in care au fiert, intr-un alt vas.

Paseaza legumele folosind un blender vertical si adauga zeama de la legume, putin cate putin, pana cand ajungi la consistenta dorita.

Serveste supa alaturi de crutoane sau crackersi fara gluten, stropeste-o cu putin ulei de masline extravirgin si presara cateva linguri de ierburi proaspat taiate pe deasupra.

Reteta pregatita de Ruxandra, @gourmandelle.com cu aparatul Philips Multicooker.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise