Ingrediente
2 cartofi dulci mari, taiati cubulete, 1 ceapa, taiata in 4, 3 morcovi, taiati cubulete, 1 cartof alb, taiat cubulete, o bucata de marimea degetului mare de ghimbir, ras, 1/2 lingurita chimen macinat, 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, sare si piper macinat, dupa gust, ulei de masline extravirgin, apa, cat sa acoperi legumele, ierburi proaspete, maruntite (optional), crackersi fara gluten
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Fierbe-le timp de 10 minute cu programul BOIL.
Dupa terminarea programului, amesteca-le putin si programeaza aparatul pe functia STEAM pentru 30 de minute.
Cand sunt gata, strecoara legumele si pune-le intr-un vas mai mare. Pastreaza zeama in care au fiert, intr-un alt vas.
Paseaza legumele folosind un blender vertical si adauga zeama de la legume, putin cate putin, pana cand ajungi la consistenta dorita.
Serveste supa alaturi de crutoane sau crackersi fara gluten, stropeste-o cu putin ulei de masline extravirgin si presara cateva linguri de ierburi proaspat taiate pe deasupra.
Reteta pregatita de Ruxandra, @gourmandelle.com cu aparatul Philips Multicooker.