Supa crema de mazare cu jambon

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de mazare cu jambon

Ingrediente

  • 300 g mazare congelata
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 50 g unt
  • 1 tija de telina
  • 2 felii subtiri de jambon
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • parmezan

Mod de preparare

In vasul cu unt, pe foc, se pun toate legumele curatate, spalate, taiate, mazarea, 1 lingurita cu sare, iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 2-3 cani cu apa si se lasa la fiert 40 minute.

Dupa acest timp se strecoara, legumele se paseaza bine cu blenderul vertical, se pune din nou pe foc, se adauga laptele, se condimenteaza cu sare dupa gust, piper, nucsoara, iar dupa cateva clocote, se opreste focul.

Se pun feliile de jambon in tigaie, 1-2 min pe fiecare parte, apoi se scot

Se serveste supa in bol cu jambonul crocant deasupra sau doar cu parmezan.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise