Ingrediente
(forma cu diametrul de 20 cm), 150 g biscuiti fragezi, 100 g unt sau margarina moale, 2 linguri pudra de roscove, umplutura:, 200 g smantana cu branza dulce de vaci, 1 plic de zahar vanilat, 1 plic de geletina (10 g), 1 lingura varfuita de flori de lavanda, decor:, 2 fructe potrivit de mari de grapefruit rosu, un plic de tort-gelle, 150 ml sirop de fructe(afine), cateva cereale cu ciocolata
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
1 vot
Mod de preparare
Umplutura se pregateste mixand bine smantana cu branza de vaci si zaharul vanilat, se adauga florile de lavanda si gelatina hidratata si apoi topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 15 minute la rece.
Intre timp curatam de coaja si pielita grapefruitul, apoi se feliaza. Cu aceste feliute de grapefruit curatate de pielita (trebuie indepartata pentru ca este amara), se decoreaza tarta, presand usor feliutele de fructe in umplutura de branzica. Se da la rece o ora, apoi se scoate si se toarna gelatina calda pe care am pregatit-o amestecand in continuu in siropul amestecat cu praful de jeleu, pana da intr-un clocot si devine transparenta. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, apoi se poate scoate din forma si portiona.E ste o tarta racoroasa, parfumata si o sa fie adorata de toti cei ce vor servi din ea!
Pofta buna!