Tocino de cielo

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tocino de cielo

Ingrediente

  • 500 grame zahar
  • 250 ml apa
  • 12 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • coaja de 1 lamiie
  • un praf de zahar vanilat.

Mod de preparare

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min) si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Intre timp punem cuptorul la 180 de grade sus si jos, dupa care galbenusurile si cu ouale intregi se bat bine cu robotul sau cu ce avem la indemina, se adauga zeama de zahar putin cite putin si avem grija sa nu se formeze multa spuma pe deasupra.

Se face caramelul cu 100 g de zahar si citeva picaturi de zeama de lamiie , pt a-l pune dedesuptul tavei (daca nu va iese puteti pune cel din comert ), ungeti tava cu caramelul sau cu zaharul ars si se pune compozitia in tava. Se baga la cuptor pe bainmarie, care consiste o alta tava cu apa in care se pune cea cu compozitia 1 ora. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise