Tort cu aspic de struguri

Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Tort cu aspic de struguri

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de apa
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 150 gr de zahar
  • 100 gr margarina pentru creme
  • Aspic:
  • 500 ml suc de lamaie
  • 100 gr zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • boabe de struguri negri si albi

Mod de preparare

Blat: Albusurile se bat bine cu apa, apoi adaugam si batem bine pana se topeste zaharul. Adaugam cele 5 linguri de ulei si galbenusurile.

Faina si praful de copt se incorporeaza, amestecand usor.

Blatul obtinut se coace in forma rotunda.

Cand este rece, se taie pe mijloc si vom obtine doua foi de blat.

Crema: Budinca cu laptele si zaharul se fierb. Se acopera cu folie si se lasa la rece. Se mixeaza apoi bine impreuna cu margarina pana devine o crema spumoasa.

Insiropam blatul care l-am asezat pe platou si am pus inelul detasabil in jurul lui. Pentru insiropat, eu am folosit acelasi suc din care am facut si aspicul.

Punem o parte din crema, boabe de struguri din belsug si apoi restul de crema peste care vom pune a doua foaie de blat si o vom insiropa. Asezam boabe de struguri cat de multe vrem.

Pregatim aspicul- gelatina se amesteca cu sucul, se lasa la hidratat, apoi se incalzeste putin. Lasam apoi gelatina sa se racesca pana aproape incepe sa se inchege si abia atunci o punem peste blat pentru a nu fi absorbita de blat daca este prea lichida.

Lasam apoi la rece cateva ore, dupa care vom scoate inelul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise