autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Zacusca de dovlecei

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2016

Ingrediente
4,3 kg dovlecel curatat de coaja si seminte, 1,5 kg ceapa, 2 morcovi, 1,5 kg ardei rosu, 1,5 kg rosii, 300 ml ulei, sare grunjoasa, cateva boabe de piper negru, 3 foi de dafin.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Dovlecelul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare, se amesteca cu o mana de sare grunjoasa si se lasa deoparte.



Ardeiul se coace in tava, la cuptor, apoi se pune intr-o cratita, se Adauga sare grunjoasa si se acopera cu un capac.



Ceapa se curata de foi, se spala, se da prin robot si se pune la calit intr-un tuci mare impreuna cu uleiul. Se poate adauga si putina apa.



Morcovii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, apoi se calesc impreuna cu ceapa.



Se adauga dovlecelul dupa 10-15 minute.



Se curata ardeiul de coaja arsa si de seminte, se toaca si se pune in tuci, alaturi de celelalte ingrediente.



Rosiile se spala, li se indeparteaza coditele si se dau prin robot, apoi se pun in tuci si se fierbe zacusca pana cand iese uleiul la suprafata. Spre final, se adauga piperul si foile de dafin si se potriveste de sare.



Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.



Se pune zacusca fierbinte in borcane de 400 g, se capacesc si se mai pun la cuptorul preincalzit intr-o tava cu apa fierbinte, tinandu-se circa 30 de minute. Se lasa borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Se spala si se curata visinile de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in

1 vot    5 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi
Tomate frito în felul meu

Tomate frito în felul meu

Se taie ceapa mărunt, ardeii feliuţe şi se călesc în ulei de măsline. se adaugă roşiile bine

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 4,3 kg dovlecel curatat de coaja si seminte
  • 1,5 kg ceapa
  • 2 morcovi
  • 1,5 kg ardei rosu
  • 1,5 kg rosii
  • 300 ml ulei
  • sare grunjoasa
  • cateva boabe de piper negru
  • 3 foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Compot de cirese Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Maqdus (specific arab)