Zarzavat pentru iarna

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Zarzavat pentru iarna

Ingrediente

  • 5 kg de morcov,
  • 5 kg de rosii,
  • 3 kg de ardei gras verde,
  • 3 kg de gogosari,
  • 3 kilograme de ardei kapia rosu,
  • 2 kilograme de patrunjel radacina
  • 15 legaturi de patrunjel verde,
  • sare grunjoasa pentru muraturi.

Mod de preparare

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru muraturi, grunjoasa,neiodata. Se amesteca toate bine, se lasa cam 3 ore ca sa se topeasca sarea si sa lase zeama suficienta iar apoi se pune in borcane.Se apasa cu mana bine, sa nu fie locuri goale , se ermetizeaza cu capac, se eticheteaza si se pun la rece in pivnita, La gatit, zarzavatul se clateste sub jet de apa rece ,intr-o strecuratoare sau nu se mai sareaza deloc mancarea. Au iesit 9 borcane de 1,7 kilograme .

Se pot diminua cantitatile, in functie de necesitati.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura