autor:

Daniela

» » Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2013

Ingrediente
5 kg de morcov, 5 kg de rosii, 3 kg de ardei gras verde,3 kg de gogosari,3 kilograme de ardei kapia rosu, 2 kilograme de patrunjel radacina 15 legaturi de patrunjel verde, sare grunjoasa pentru muraturi.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

42 voturi

Mod de preparare

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si , la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 220 sare pentru muraturi, grunjoasa,neiodata. Se amesteca toate bine, se lasa cam 3 ore ca sa se topeasca sarea si sa lase zeama suficienta iar apoi se pune in borcane.Se apasa cu mana bine, sa nu fie locuri goale , se ermetizeaza cu capac, se eticheteaza si se pun la rece in pivnita, La gatit, zarzavatul se clateste sub jet de apa rece ,intr-o strecuratoare sau nu se mai sareaza deloc mancarea. Au iesit 9 borcane de 1,7 kilograme .
Se pot diminua cantitatile, in functie de necesitati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

Cantitatea de legume se pune dupa ochi, nu dupa o masura exacta. Gogosarii, ardeii galbeni si ardeii

11 voturi    11 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Gogosari in bulion

Gogosari in bulion

Am curatat gogosarii,i-am spalat si i-am taiat dupa bunul meu plac.Am pus intr-un ceaun toate ingredientele

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nimara Cristina , 15 iulie 2015

    Am si eu o reteta asemanatoare dar cu radacinoasele rase! Anul acesta o sa o fac si pe aceasta! Nu folosesc la nici o conserva conservant!Aceata reteta este perfecta pt. iarna!

  • Fara foto

    Lacramioara Lacri , 05 septembrie 2014

    Eu de obicei iarna folosesc legume proaspete din supermarket,fara sare si conservanti,putin cam scump ,dar merita. Totusi dupa mine f.f.f.f multa sare. 4,5 kg sare. Poate 22g/kg?

  • Fara foto

    Cornelia Paun , 05 septembrie 2014

    fementeaza daca nu sunt sterilizate borcanele....

    • Fara foto

      cornelia , 05 septembrie 2014

      daca nu sunt sterilizate nu tin fermenteaza.

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 29 octombrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Ramona-Cerasela Pecheanu , 29 octombrie 2013

      Ma tem ca cine e obisnuit cu gustul zarzavatului sterilizat, nu-l va aprecia pe cel de fata. Eu il ador si il prefer chiar si vara in borsuri. Am o singura mentiune si anume ca amestec si fisii de hrean cu toate legumele. In felul acesta mama mea punea borcane de 10-12kg si nu exista nici o problema sa nu tina.

    • Fara foto

      Aurelia Neagu , 21 septembrie 2013

      Sunt foarte bune !,multumim mult pt retetele pe care ni-le trimiteti si asteptam altele :))))))))))

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2013

      Laurrie, atentie la sare! Este de preferat sa folosesti sarea grunjoasa greceasca pentru muraturi, aceea care este alba, imaculata , ce se gaseste in magazinele mari si nu sarea de muraturi cenusie la culoare. Si mie mi s-au borsit rosiile puse cu sare aceea cenusie . Pus corect, zarzavatul in forma aceasta tine pana la doi ani, fara probleme.

    • Fara foto

      Laurrie , 18 septembrie 2013

      Din pacate si eu am facut exact aceeasi reteta anul trecut si a fermentat si s-au innacrit ca si muraturile. Este obligatoriu sa fie fierte in "dunz" cum se spune in popor. Asa am facut si au tinut. Altfel ... am experimentat doar cu sare multa si nu se pastreaza ...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2013

      Mai oameni buni, este o metoda de conservare veche, nu am inventat-o eu.Daca nu pui suficienta sare, legumele se inmoaie si fermenteaza. Da, trebuie spalat zarzavatul, sub jet de apa rece sau, daca folosesti putin la o cantitate mare de mancare nu este necesara clatirea . NU e o crima sa speli zarzavatul, asa se procedeaza corect in cazul in care vrei sa mai indepartezi din saramura. Exista si alte metode de conservare in bucataria romaneasca, aceasta este doar una, nu este obligatorie, nu trebuie sa va opriti asupra ei daca o considerati nepotrivita pentru voi.

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 18 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 18 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 18 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 18 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 18 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Daniela Mocean , 18 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Produse Unghii Timisoara Dalina , 18 septembrie 2013

      daca nu am cum sa le tin la rece cum procedez?

    • Fara foto

      danuca , 18 septembrie 2013

      nu am inteles cantitatea de sare,este in gr. sau kg.?

    • Fara foto

      Laura Farkas , 18 septembrie 2013

      Foarte buna reteta,ciorbele au un gust aparte,de proaspat cu acest zarzavat! Bravo Daniela!

    • Fara foto

      Laura Farkas , 18 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Elena Mihai , 18 septembrie 2013

      daca nu pui conservant,nu tin

    • Fara foto

      Claudia Simion Tabarcea , 17 septembrie 2013

      rezista numai cu sare, fara sa le fierbi?

    • Fara foto

      Stefan Livia , 17 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Micu Marcela , 17 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Stefan Livia , 17 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Micu Marcela , 17 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Micu Marcela , 17 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Stefan Livia , 17 septembrie 2013

      Laura Rapan Farkas Bravooooooo! Felicitari!

    • Fara foto

      Micu Marcela , 17 septembrie 2013

      hmmmmmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      Viorel , 17 septembrie 2013

      Ce gust mai are mancarea daca speli zarzavatul ??? Hai sa fim seriosi !!!

    • Fara foto

      elena , 16 septembrie 2013

      Prea multa sare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

42 voturi

Ingrediente

  • 5 kg de morcov
  • 5 kg de rosii
  • 3 kg de ardei gras verde,3 kg de gogosari,3 kilograme de ardei kapia rosu
  • 2 kilograme de patrunjel radacina 15 legaturi de patrunjel verde
  • sare grunjoasa pentru muraturi.

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Nimara Cristina

Am si eu o reteta asemanatoare dar cu radacinoasele rase! Anul acesta o sa o fac si pe aceasta! Nu folosesc la nici o conserva conservant!Aceata reteta este perfecta pt. iarna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
GOGOSARI PT IARNA