Cunoscuta sub denumirea de usturoiul ursului, leurda este printre primele plante ale primaverii de care ne putem bucura. Leurda apare la inceputul lunii martie, iar in cultul popular este asociata cu iesirea animalelor din hibernare. Aceasta se poate gasi in zonele impadurite de deal si de munte.
Frunzele sale alungite sunt folosite adesea pentru salate, ciorbe, piureuri. Avand in vedere gustul intepator, nu ar trebui consumata in cantitati mari decat in amestec cu alte alimente (de exemplu, urzici).
Consumul de leurda ajuta la tratarea herpesului, eczemei si chiar al reumatismului. De asemenea, ajuta la scaderea colesterolului, avand si proprietati antiseptice, antitoxice, hipotensive si bactericide.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii