5 retete de incercat pana la finalul verii

Vara aceasta trece cu repeziciune, asa ca trebuie sa profitam si pe ultima suta de metri de fructele si legumele pe care ni le pune sezonul cald la dispozitie. Si pentru ca stim cu totii ca ne vor lipsi aceste delicioase ingrediente, ne-am gandit sa stabilim un top al celor mai delicioase retete ce trebuie incercate pana la finalul verii.  

5 retete de incercat pana la finalul verii

Inghetata de mure
Murele au un continut ridicat de vitamina C,E, K, fibre, mangan si potasiu, iar cercetarile au demonstrat faptul ca au efecte benefice asupra inimii si creierului. O modalitate delicioasa si racoritoare de te bucura de aceste fructe este inghetata cu mure, un desert deosebit, cu care vei atrage, cu siguranta, atentia celor din jur. Reteta aici.

Vinete pane cu urda si ardei gras
In topul legumelor specifice sezonului estival se afla, bineinteles, vinetele. Acestea au, pe langa gustul foarte bun, si o concentratie importanta de vitamine, printre care vitamina K, si B6, dar şi multe fibre. Vinetele pane cu urda si ardei gras sunt un aperitiv delicios si elegant cu care iti poti surprinde musafirii, indiferent de ocazie. Reteta aici.

Mini tarte cu crema de pepene galben

Pepenele galben contine A, B, C, magneziu, fosfor, calciu si potasiu, printre altele, fiind un foarte bun antioxidant natural si avand functia de reglare a apetitului. Mini tartele cu crema de pepenele galben sunt un desert elegant si atat de fin, incat ti se topeste in gura. Reteta aici.

Dulceata de coji de pepene rosu
Pepenele rosu este binecunoscut pentru proprietatile sale nutritive, avand o concentratie importanta de vitamine ( A, C, B6, B1) si de licopen. Pentru a ne putea bucura de proprietatile sale benefice si in sezonul rece, putem pregati dulceata de coji de pepene rosu, o reteta foarte simpla si cu un rezultat pe masura asteptarilor. Reteta aici.

Galuste cu prune in sirop de menta
Prunele sunt o sursa importanta de vitamina A, B2, C, potasiu, magneziu, calciu, iar prin continutul lor ridicat de fibre stimuleaza digestia. Crocante la exterior, cu o delicioasa surpriza in interior, aceasta retata trebuie neaparat incercata! Reteta aici.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise