5 sfaturi pentru a gati mai bine lasagna

  Lasagna este una dintre cele mai usor de facut preparate, fiind unul dintre favoritele multora dintre noi.  Si chiar daca nu este foarte dificil de pregatit, exista uneori posibilitatea ca rezultatul final sa nu fie deloc ceea ce ne dorim.

5 sfaturi pentru a gati mai bine lasagna

Iata cateva sfaturi pe care este bine sa le stii atunci cand gatesti lasagna:
1. Foi de calitate. Daca nu faci foile in casa, cumpara unele de calitate, de preferat, italienesti. Acest aspect este foarte important pentru a evita ca foile sa se rupa. De asemenea, trebuie sa citesti foarte bine instructiunile retetei si instructiunile de pe ambalaj, pentru a vedea cum trebuie sa pregatesti foile: in unele cazuri trebuie fierte sau oparite, in alte cazuri, nu.

2. Foile nefierte. Foile ce nu trebuie fierte in prealabil s-au dovedit a fi mult mai delicioase decat cele fierte. Ele absorb mult mai repede sosul, fara a se inmuia prea tare. In plus, nici nu va mai fi nevoie sa astepti pana se incalzeste apa pentru fierbere.

3. Carne de porc. Pentru un sos mai consistent, foloseste carne de porc in loc de carne de vita. Carnea de porc ii va da o savoare deosebita preparatului tau si ii va face pe toti sa se intrebe care este ingredientul tau secret.

4. Mozzarella proaspata. Majoritatea retetelor de lasagna ne incurajeaza sa folosim mozzarella razuita, insa este bine de stiut ca mozzarella proaspata chiar face minuni pentru lasagna, dandu-i un gust mult mai bun.

5. Nu exagerati cu legumele. Desigur ca tentatia este mare: ciuperci, ardei, dovlecei, toate suna tare bine si nu ai vrea sa te lipsesti de niciuna. Totusi, trebuie sa te gandesti ca aceste legume sunt foarte bogate in apa si vor face ca foile de lasagna sa se inmoaie prea tare sau chiar sa se rupa. Ai putea lua in considerare folosirea spanacului, de exemplu, este delicios si nici nu are multa apa.

Cateva retete de lasagna pentru inspiratie:

Sursa articol: www.epicurious.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise