Lasagna este una dintre cele mai usor de facut preparate, fiind unul dintre favoritele multora dintre noi.  Si chiar daca nu este foarte dificil de pregatit, exista uneori posibilitatea ca rezultatul final sa nu fie deloc ceea ce ne dorim.
Iata cateva sfaturi pe care este bine sa le stii atunci cand gatesti lasagna:
 
1.  Foi de calitate. Daca nu faci foile in casa, cumpara unele de calitate, de preferat, italienesti. Acest aspect este foarte important pentru a evita ca foile sa se rupa. De asemenea, trebuie sa citesti foarte bine instructiunile retetei si instructiunile de pe ambalaj, pentru a vedea cum trebuie sa pregatesti foile: in unele cazuri trebuie fierte sau oparite, in alte cazuri, nu.

2. Foile nefierte. Foile ce nu trebuie fierte in prealabil s-au dovedit a fi mult mai delicioase decat cele fierte. Ele absorb mult mai repede sosul, fara a se inmuia prea tare.  In plus, nici nu va mai fi nevoie sa astepti pana se incalzeste apa pentru fierbere.
 
3. Carne de porc. Pentru un sos mai consistent, foloseste carne de porc in loc de carne de vita. Carnea de porc ii va da o savoare deosebita preparatului tau si ii va face pe toti sa se intrebe care este ingredientul tau secret.

4. Mozzarella proaspata. Majoritatea retetelor de lasagna ne incurajeaza sa folosim mozzarella razuita, insa este bine de stiut ca mozzarella proaspata chiar face minuni pentru lasagna, dandu-i un gust mult mai bun.
 
5. Nu exagerati cu legumele. Desigur ca tentatia este mare: ciuperci, ardei, dovlecei, toate suna tare bine si nu ai vrea sa te lipsesti de niciuna. Totusi, trebuie sa te gandesti ca aceste legume sunt foarte bogate in apa si vor face ca foile de lasagna sa se inmoaie prea tare sau chiar sa se rupa. Ai putea lua in considerare folosirea spanacului, de exemplu, este delicios si nici nu are  multa apa.

Cateva retete de lasagna pentru inspiratie:
 
 
Sursa articol: www.epicurious.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Rafaela Ioana Stanciu, 28 octombrie 2014

    Am facut exact cum este scris sus si a esit delicioasa :D