Tartele sunt printre cele mai populare deserturi din toata lumea, si nu sunt nici foarte dificil de pregatit. Indiferent daca alegem sa le pregatim cu fructe, cu legume, ciocolata s.a.m.d., acestea sunt o incantare pentru papilele noastre gustative.

Tartele dateaza, ca si placintele, inca din perioada medievala, denumirea lor fiindu-le atribuita abia in secolul al XIV-lea.
 
In ceea ce priveste prepararea tartelor, exista cateva reguli de baza ce trebuie respectate pentru un rezultat perfect: 
 
1. Inainte de preparare, raciti toate ingredientele (untul in special, insa si faina poate fi bagata la frigider).
 
2. Daca aluatul de tarta este framantat prea mult, va deveni prea elastic si se va intari dupa coacere.
 
3. Dupa prepararea aluatului, se pune in tava, se lasa cateva minute pentru a se aseza cat mai bine in forma si se baga la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
 
4. Inainte de a pune tarta in cuptor, este recomandat sa puneti o greutate deasupra aluatului pentru a evita umflarea acestuia si totodata, ingustarea sa (puteti folosi chiar si boabe de fasole). Procedeul se numeste "blind baking" sau "coacere in orb".
 
5. Pentru a evita rumenirea excesiva a marginilor aluatului, le poti acoperi cu o folie de aluminiu.
 
 
Iata si cateva retete de tarte pentru exemplificare:
 

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gigi Si Moni Stan, 14 septembrie 2014

    delicios

  • Fara foto

    Veronica Musat, 13 septembrie 2014

    Eu am facut tarta cu fructe si mi-a iesit un pic prea tare foaia, probabil am framantat-o prea mult. Am sa tin cont de toate sfaturile pe care ni le-ati dat.

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 13 septembrie 2014

    mie imi place tarta cu fructe.