5 sfaturi pentru o tarta perfecta

Tartele sunt printre cele mai populare deserturi din toata lumea, si nu sunt nici foarte dificil de pregatit. Indiferent daca alegem sa le pregatim cu fructe, cu legume, ciocolata s.a.m.d., acestea sunt o incantare pentru papilele noastre gustative. Tartele dateaza, ca si placintele, inca din perioada medievala, denumirea lor fiindu-le atribuita abia in secolul al XIV-lea.  

5 sfaturi pentru o tarta perfecta

In ceea ce priveste prepararea tartelor, exista cateva reguli de baza ce trebuie respectate pentru un rezultat perfect:
1. Inainte de preparare, raciti toate ingredientele (untul in special, insa si faina poate fi bagata la frigider).
2. Daca aluatul de tarta este framantat prea mult, va deveni prea elastic si se va intari dupa coacere.
3. Dupa prepararea aluatului, se pune in tava, se lasa cateva minute pentru a se aseza cat mai bine in forma si se baga la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
4. Inainte de a pune tarta in cuptor, este recomandat sa puneti o greutate deasupra aluatului pentru a evita umflarea acestuia si totodata, ingustarea sa (puteti folosi chiar si boabe de fasole). Procedeul se numeste "blind baking" sau "coacere in orb".
5. Pentru a evita rumenirea excesiva a marginilor aluatului, le poti acoperi cu o folie de aluminiu.

Iata si cateva retete de tarte pentru exemplificare:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise