5 sfaturi pentru o tarta perfecta

Tartele sunt printre cele mai populare deserturi din toata lumea, si nu sunt nici foarte dificil de pregatit. Indiferent daca alegem sa le pregatim cu fructe, cu legume, ciocolata s.a.m.d., acestea sunt o incantare pentru papilele noastre gustative. Tartele dateaza, ca si placintele, inca din perioada medievala, denumirea lor fiindu-le atribuita abia in secolul al XIV-lea.  

5 sfaturi pentru o tarta perfecta

In ceea ce priveste prepararea tartelor, exista cateva reguli de baza ce trebuie respectate pentru un rezultat perfect:
1. Inainte de preparare, raciti toate ingredientele (untul in special, insa si faina poate fi bagata la frigider).
2. Daca aluatul de tarta este framantat prea mult, va deveni prea elastic si se va intari dupa coacere.
3. Dupa prepararea aluatului, se pune in tava, se lasa cateva minute pentru a se aseza cat mai bine in forma si se baga la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
4. Inainte de a pune tarta in cuptor, este recomandat sa puneti o greutate deasupra aluatului pentru a evita umflarea acestuia si totodata, ingustarea sa (puteti folosi chiar si boabe de fasole). Procedeul se numeste "blind baking" sau "coacere in orb".
5. Pentru a evita rumenirea excesiva a marginilor aluatului, le poti acoperi cu o folie de aluminiu.

Iata si cateva retete de tarte pentru exemplificare:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise