Ce sa mananci ca sa-ti tina de cald in zilele extrem de reci - 5 alimente care fac minuni

Intreaga Romanie este sub nameti de zapada si, in zilele ce urmeaza, temperaturile vor scadea si mai mult, anuntandu-se un ger teribil in toata tara. E recomandat ca in toata aceasta perioada sa ne imbracam bine si sa incercam sa ne ferim pe cat putem de frigul de afara. Insa, in afara de izolarea termica, exista si cateva alimente care ne pot tine de cald si ne pot spori senzatia de confort termic.    Alimentele de mai jos ne ajuta sa ne mentinem caldura corporala pe timpul lunilor de iarna, asa ca incercati sa le includeti in dietele voastre din aceasta perioada:  

Ce sa mananci ca sa-ti tina de cald in zilele extrem de reci - 5 alimente care fac minuni

1. Ghimbirul

Ghimbirul imbunatateste circulatia sangelui, oferind astfel o senzatie de caldura mai ales in extremitati, partile cele mai expuse frigului.

De asemenea, ghimbirul nu ne ajuta doar sa ne incalzim, dar si sa ne intarim sistemul imunitar si sa ne imbunatatim functiile digestive.

Ghimbirul poate fi folosit in salate, supe sau prajituri.

Iata cateva retete pe care le puteti incerca:

Supa crema de legume cu ghimbir

Peste cu ghimbir si sos caramel

Suc proaspat de ghimbir

Supa crema de morcovi cu ghimbir

2. Uleiul sau untul de nuca de cocos

Grasimile, in general, ne mentin caldura corporala ridicata, deoarece procesul de metabolizare al acestora este unul mai lent si care genereaza caldura. Insa, nu este deloc bine sa exageram cu grasimile animale, despre care se stie ca nu sunt foarte sanatoase.

In schimb, cel mai bun inlocuitor al acestora este uleiul sau untul de nuca de cocos, bogat in grasimi saturate, cunoscute ca trigliceride. Spre deosebire de alte grasimile saturate, acizii grasi energizeaza organismul si nu ingrasa.

Incearca reteta de creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos.

3. Scortisoara si alte mirodenii

Mirodeniile ajuta la accelerarea metabolismului, generand astfel caldura. Dar este recomandat sa le evitati pe cele picante, deoarece acestea va pot face sa transpirati, iar prin transpiratie corpul pierde caldura.

Mirodeniile recomandate pentru cresterea temperaturii corporale sunt: scortisoara, chimenul, paprika sau nucsoara.
4. Cerealele integrale

Datorita continutului mare de carbohidrati, cerealele integrale ajuta organismul sa genereze mai multa caldura.

De asemenea, cerealele integrale sunt si o sursa buna de fibre, de B-uri si magneziu, care ajuta tiroida sa regleze mai bine temperatura corpului pentru a face fata cu brio frigului de afara.

In mod evident, ciorbele si supele ne ajuta sa ne incalzim, in primul rand pentru ca se servesc calde, chiar fierbinti.

Insa, cel mai important este cand le consumam. De exemplu, la pranz organismul nostru produce cea mai multa caldura, deci, putem manca lejer chiar si o salata.

In schimb, o ciorba calda consumata seara, inainte de culcare, ne poate asigura un somn mai odihnitor, pentru ca scuteste organismul de efortul de a genera caldura pe parcursul noptii.

Sursa foto si articol: accuweather.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise