Nimic nu e mai bun ca o ciorba romaneasca atunci cand afara e frig si vremea e posomorata. Acestea te pun rapid pe picioare si te incalzesc mai ceva ca orice alt preparat. Ciorbele si borsurile sunt extrem de vechi si erau pregatite inca din timpuri stravechi pentru recuperarea bolnavilor sau a ranitilor, deoarece erau usor de gatit si de digerat. De asemenea, multe dintre ciorbele traditionale romanesti nu au fost inventate aici, ajungand pe teritoriul mioritic dintr-un capriciu istoric si, de multe ori, in cazanele trupelor care ne-au calcat. Pentru ca se apropie 1 Decembrie, in cele ce urmeaza, va spunem cum se prepara 10 dintre cele mai renumite ciorbe si borsuri ce se gatesc in bucatariile romanesti de secole:
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii