Nimic nu e mai bun ca o ciorba romaneasca atunci cand afara e frig si vremea e posomorata. Acestea te pun rapid pe picioare si te incalzesc mai ceva ca orice alt preparat.

Ciorbele si borsurile sunt extrem de vechi si erau pregatite inca din timpuri stravechi pentru recuperarea bolnavilor sau a ranitilor, deoarece erau usor de gatit si de digerat. 

De asemenea, multe dintre ciorbele traditionale romanesti nu au fost inventate aici, ajungand pe teritoriul mioritic dintr-un capriciu istoric si, de multe ori, in cazanele trupelor care ne-au calcat.

Pentru ca se apropie 1 Decembrie, in cele ce urmeaza, va spunem cum se prepara 10 dintre cele mai renumite ciorbe si borsuri ce se gatesc in bucatariile romanesti de secole:

1. Ciorba de perisoare 



2. Ciorba de burta 



3. Ciorba de vacuta 



4. Ciorba de potroace



5. Bors de iarna cu carne de pui 



6. Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate 



7. Ciorba radauteana 



8. Bors de sfecla rosie 



9. Ciorba de dovlecei umpluti ca in Oltenia



10.  Bors de peste 



Sursa foto: stirile.rol.ro

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Arie Solomon, 04 decembrie 2015

    Gustos

  • Fara foto

    Sidonia Toncean, 03 decembrie 2015

    Cum se pregatesc cele mai celebre 10 ciorbe si borsuri din bucataria romaneasca...daca sunt romanesti si sunt minunate, atunci ce cauta borsul de sfacla rosie aici ? Ca doar este rusesc !!! In rest, bune toate....stiu ce fac de Revelion !

  • Fara foto

    Lia Maria Buda, 03 decembrie 2015

    thumbs up pentru articol - cu exceptia ca borsul de sfecla rosie nu e specific romanesc si "celebru" e superlativ = nu are grade de comparatie, nu se recomanda nici ca figura de stil. in rest, super ok tot.

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 03 decembrie 2015

    Toate sunt minunate,dar ciorba de sfecla nu o cunusc,am sa incerc.