Nimic nu e mai bun ca o ciorba romaneasca atunci cand afara e frig si vremea e posomorata. Acestea te pun rapid pe picioare si te incalzesc mai ceva ca orice alt preparat.

Ciorbele si borsurile sunt extrem de vechi si erau pregatite inca din timpuri stravechi pentru recuperarea bolnavilor sau a ranitilor, deoarece erau usor de gatit si de digerat. 

De asemenea, multe dintre ciorbele traditionale romanesti nu au fost inventate aici, ajungand pe teritoriul mioritic dintr-un capriciu istoric si, de multe ori, in cazanele trupelor care ne-au calcat.

Pentru ca se apropie 1 Decembrie, in cele ce urmeaza, va spunem cum se prepara 10 dintre cele mai renumite ciorbe si borsuri ce se gatesc in bucatariile romanesti de secole:

1. Ciorba de perisoare 2. Ciorba de burta 3. Ciorba de vacuta 4. Ciorba de potroace5. Bors de iarna cu carne de pui 6. Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate 7. Ciorba radauteana 8. Bors de sfecla rosie 9. Ciorba de dovlecei umpluti ca in Oltenia10.  Bors de peste Sursa foto: stirile.rol.ro

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

 • 5 comentarii
 • dantes, 03 mai 2018

  Sunt bune toate!

 • Arie Solomon, 04 decembrie 2015

  Gustos

 • Sidonia Toncean, 03 decembrie 2015

  Cum se pregatesc cele mai celebre 10 ciorbe si borsuri din bucataria romaneasca...daca sunt romanesti si sunt minunate, atunci ce cauta borsul de sfacla rosie aici ? Ca doar este rusesc !!! In rest, bune toate....stiu ce fac de Revelion !

 • Lia Maria Buda, 03 decembrie 2015

  thumbs up pentru articol - cu exceptia ca borsul de sfecla rosie nu e specific romanesc si "celebru" e superlativ = nu are grade de comparatie, nu se recomanda nici ca figura de stil. in rest, super ok tot.

 • Marieta_Pall, 03 decembrie 2015

  Toate sunt minunate,dar ciorba de sfecla nu o cunusc,am sa incerc.