
Ciorbele si borsurile sunt extrem de vechi si erau pregatite inca din timpuri stravechi pentru recuperarea bolnavilor sau a ranitilor, deoarece erau usor de gatit si de digerat.
De asemenea, multe dintre ciorbele traditionale romanesti nu au fost inventate aici, ajungand pe teritoriul mioritic dintr-un capriciu istoric si, de multe ori, in cazanele trupelor care ne-au calcat.
Pentru ca se apropie 1 Decembrie, in cele ce urmeaza, va spunem cum se prepara 10 dintre cele mai renumite ciorbe si borsuri ce se gatesc in bucatariile romanesti de secole:
1. Ciorba de perisoare

2. Ciorba de burta

3. Ciorba de vacuta

4. Ciorba de potroace

5. Bors de iarna cu carne de pui

6. Ciorba de fasole boabe cu coaste afumate

7. Ciorba radauteana

8. Bors de sfecla rosie

9. Ciorba de dovlecei umpluti ca in Oltenia
.jpg)
10. Bors de peste

Sursa foto: stirile.rol.ro
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 5 comentarii
-
Arie Solomon, 04 decembrie 2015
Gustos
-
Sidonia Toncean, 03 decembrie 2015
Cum se pregatesc cele mai celebre 10 ciorbe si borsuri din bucataria romaneasca...daca sunt romanesti si sunt minunate, atunci ce cauta borsul de sfacla rosie aici ? Ca doar este rusesc !!! In rest, bune toate....stiu ce fac de Revelion !
-
Lia Maria Buda, 03 decembrie 2015
thumbs up pentru articol - cu exceptia ca borsul de sfecla rosie nu e specific romanesc si "celebru" e superlativ = nu are grade de comparatie, nu se recomanda nici ca figura de stil. in rest, super ok tot.
-
Marieta_Pall, 03 decembrie 2015
Toate sunt minunate,dar ciorba de sfecla nu o cunusc,am sa incerc.
dantes, 03 mai 2018
Sunt bune toate!