autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Bulion de rosii preparat in casa

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
Rosii bine coapte cite kg vreti voi...

Dificultate: Medie Timp: 2h

38 voturi

Mod de preparare

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti. Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe pina se mai ingroasa putin. Eu nu mai adaug nici sare nici ulei sau alti conservanti... Bulionul rexultat il bagam in sticle , inchidem bine sticla cu dopul prin insurubare si punem sticlele intr-o cutie captusita cu paturi. Acoperim si deasupra cu patura si lasam sticlele in acest pat cald pina se racesc. Apoi se pun in camara , iar cind veti gusta bulionul veti simti gustul placut al rosiei proaspete...
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion de rosii preparat in casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii

  • Ana Trasca , 23 august 2015

    spor la treaba doamnelor, si sal mancati sanatoase. pupici.

  • Ciunda Viorel , 10 august 2015

    AM SA FAC SI EU.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 august 2014

    Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

    • Toncean Sidonia , 23 august 2014

      Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

    • Lucretia Maria , 22 august 2014

      N-ar fi mai bine intai sa fie date prin masina de suc de rosii si apoi fierte?Eu asa fac!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 august 2014

      Bineinteles ca tine ! Altfel nu vi-as da reteta... Eu doar asa il fac !

    • Toncean Sidonia , 08 august 2014

      Bineinteles ca tine ! Altfel nu vi-as da reteta... Eu doar asa il fac !

    • Nadia Ciobanu , 06 august 2014

      Ma intreb si va intreb,oare tine si peste iarna,nefiert la bain-marie?!

    • Iudifta Blaga , 30 august 2013

      bulion de rosii.

    • Maria Viorica , 19 august 2013

      e foarte bun bulionul de casa, imi place <3.

    • Elena Oprica , 18 august 2013

      fac in fiecare an cateva kg..

    • Iudifta Blaga , 16 august 2013

      bulion de rosi.

    • Lacramioara-adriana Semian Boberschi , 14 august 2013

      imi place

    • Anadorina Mucundorfean , 22 iulie 2013

      Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

    • Anadorina Mucundorfean , 17 iulie 2013

      miine ii fac la sefa bulion romanesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      O minunatie...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      Foarte gustos si util la anumite preparate. Si eu fac in fiecare an.

    • lumy , 21 iulie 2009

      Da bunà reteta ,insà nu are rost sà se mai fiarba rosia inainte...le speli ,le tai si le dai prin masina direct,apoi le pui la fiert la foc mic aprox 1.30(pt 50kg deja bulion)...in functie de kg de rosii e si timpul de fierbere*la sfàrsit adàugati si cateva frunze de busuioc. Iar mie imi mai place f mult si sucul de rosii doar taiate in cubulete,felii sau intregi ,care deasemeni dà màncàrii un gust mult mai bun ex :sos pt spaghete,pizza ...etc ,pofta buna

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Eu mai pun si cativa gogosari, cam 2- 3 la fiecare kg de rosii, ii da un gust deosebit bulionului.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

      Cred ca este foarte gustos, v-am furat reteta si la vara am sa fac si eu. O intrebare as avea, sticlele presupun ca sunt din sticla? Au capace de pastic si m-a indus in eroare, gresesc? O zi buna va doresc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

38 voturi

Ingrediente

  • Rosii bine coapte cite kg vreti voi...

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Fiecare face cum vrea ! Eu asa le fac cum am scris in reteta....Doar sti cum se spune: Cate bordeie, atatea..."obiceie" !!!

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Cherry la borcan2