Castraveti covasiti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Castraveti covasiti

Ingrediente

  • 3 kg castraveti
  • 1 buc radacina hrean
  • marar uscat
  • 2 ardei iuti
  • 6-7 catei usturoi
  • un colt de paine
  • sare
  • apa( la 1 l apa=1 lingura sare)

Mod de preparare

Se spala bine castravetii sub jet de apa , apoi se taie capetele si se cresteaza in cruce ,la ambele capete ,cam de 1,5-2 cm adancime.

Se curata hreanul si se taie fasii.

Usturoiul se curata.

Ardeii iuti se taie in doua dar nu se despica de tot.

In borcanele dinainte spalate bine, se aseaza castravetii unul linga altul, dupa ce , pe fundul borcanelor am pus marar si 2 catei de usturoi.

Printre castraveti punem fasii de hrean si peste primul rand de castraveti adaugam alt marar si usturoi si un ardei iute.

Adaugam un alt rand de castraveti.

In borcanele cu castraveti punem apa pana la gura borcanului apoi o rasturnam intr-o oala si la 1 litru de borcan se pune o lingura rasa de sare.Eu am pus in borcan de 3 l asa ca am pus 3 linguri cu sare. Punem saramura pe foc pina se incalzeste( dar sa nu fiarba, sa se poata tine degetul in apa) apoi a rasturnam din nou in borcan.

Deasupra punem un colt de paine , acoperim borcanul cu o farfuriuta si lasam la soare sa se mureze vreo 3 zile. Se gusta castravetii si daca nu sunt destul de acri se mai lasa o zi la soare.

Se arunca painea de deasupra.

Se pot servi apoi.Se pastreaza la rece.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise