Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari.
Merele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari (cca 2 cm) care se stropesc cu suc de lamaie si se pun la fiert cu zaharul si o ceasca mica de apa. Se lasa cca 30 de minute sa se lege foarte bine siropul,apoi adaugam cubulete la fel de mari, de pepene galben si mai lasam cca. 30 de minute. Se pune dulceata fierbinte in borcan si apoi se infileteaza capacul.
Se acopera cu un prosop si se lasa pana a 2 a zi sa se raceasca in voie, apoi se poate depozita in locuri racoroase.
Am ales sa nu mai adaug lamaie, anason sau scortisoara si bine am facut pentru ca dulceata a ramas cu un parfum puternic de pepene galben, bucatelele de mar ajutand la legarea mai buna a siropului. Aceasta dulceata o voi folosi la crema unor prajituri, dar si a delicioaselor jeleuri ce imi vor acoperi la iarna, tortuletele. Este super delicioasa!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii