Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • - pentru mancarea de verdeturi
  • 1 legatura mare stevie
  • 2 gramezi mari leurda
  • 20 g unt
  • 1-2 linguri amidon
  • 80 ml iaurt gras
  • 150 ml lapte
  • piper alb
  • sare
  • - pentru marinat pulpele
  • 6 pulpe pui
  • 6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la o lamaie
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam bine de tot.

Pulpele taiate in doua le dam prin aceasta marinata si le lasam acoperite, la rece, cat mai multe ceasuri. Ideal ar fi pina a doua zi, dar macar 2-3 ore.

Intre timp indepartam coditele de la leurda si tija de la stevie, apoi le fierbem separat in apa cu sare. Stevia fierbe mai mult timp (15 minute) decat leurda (5 minute).

Stevia bine stoarsa o taiem fasii si o punem in vas alaturi de untul topit deja.

Adaugam si leurda scursa si tocata si amestecam 2-3 minute.

Adaugam amidonul, iaurtul si laptele si amestecam. Potrivim gustul de sare si piper si lasam sa dea cateva clocote pina cand mancarica este gata.

Prajim pulpele pe grilul incins cam 20 de minute pana sunt bine patrunse.

Servim pulpitele alaturi de mancarica de stevie cu leurda. Ai mei au dorit si cativa cartofi copti in cuptor. Un deliciu !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise