Zacusca de vinete cu ciuperci

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zacusca de vinete cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg ceapa, 4 kg vinete, 1 kg ciuperci de cultura, 1kg ardei kapia
  • 2 kg rosii bine coapte, 3 linguri bulion de ardei picant (de casa), 1cana ulei, 1frunza de dafin, 3 catei de usturoi (optional), 1lingura cu zahar sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar si 1 lingurita cu sare.

Dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci, adaugam ardeiii copti, curatati, scursi si taiati sau fasii dupa preferinta, vinetele coapte, curatate, puse pe un plan inclinat sa se scurga apoi tocate, rosiile oparite, curatate de coaja si date la blender; amestecam bine totul si lasam sa fiarba incet 30-40min.

Dupa ce a scazut, adaugam si restul ingredientelor, frunza de dafin, bulionul de ardei, piper daca e nevoie, usturoiul zdrobit, 1cana cu apa, amestecam si lasam vasul la cuptor la foc mic 1-2 ore timp in care amestecam din cand in cand;dupa ce a scazut suficient, mai potrivim de gust.

Apoi punem zacusca in borcane, infiletam bine capacele iar pentru o mai mare siguranta, fierbem borcanele 30-40min, le lasam in apa sa se raceasca dupa care le depozitam la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise