Cine poate rezista migdalelor? Cu siguranta, noi nu putem! Si pe langa faptul ca sunt delicioase, acestea sunt si foarte hranitoare pentru organismul uman.

Tocmai de aceea, este recomandat sa consumam migdale cat de des putem, si mai ales, in prima parte a zilei.
Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stim despre migdale:
 
1. Migdalele dateaza din cele mai vechi timpuri,  fiind mentionate chiar si in Biblie.
 
2. O portie de migdale de 25 de grame contine acelasi numar de antioxidanti continuti de o portie de brocoli cu acelasi gramaj.
 
3. Migdalele sunt cele mai nutritive fructe dintre cele cu coaja lemnoasa, in aceasta categorie incadrandu-se si nucul, alunul, fisticul si alunele caju.

4. Migdalele alcalineaza organismul, reducand riscul aparitiei osteoporozei si al scaderii functiei imunitare.
 
5. Migdalele fac minuni pentru sistemul digestiv, acest lucru datorandu-se fibrelor din compozitia lor. Pentru un efect mai bun, este recomandat sa beti multa apa dupa consumul de migdale.

6. Migdalele erau adaugate in painea pregatita pentru faraoni, fiind considerate a avea un efect afrodiziac.

7. Conform studiilor, aproximativ 2% din populatia lumii este alergica la astfel de fructe cu coaja lemnoasa. De aceea, nu se recomanda sa le dati copiilor foarte mici.
 
8. Migdalele sunt folosite de secole pentru infrumusetare. Uleiul de migdale face adevarate minuni pentru par si piele, continand o cantitate importanta de vitamina E.

9. Este recomandata consumarea migdalelor goale, pe stomacul gol, pentru ca organismul sa poata absorbi in intregime toti nutrientii pe care ii detin.

10. Migdalele regleaza tensiunea arteriala, dat fiind faptul ca detin o cantitate importanta de potasiu si sunt sarace in sodiu.

Retete care contin migdale:

1. Fursecuri din pulpa de migdale
2. Prajitura cu prune, vanilie si migdale
3. Biscotti cu migdale si portocale
4. Prajitura cu cirese si migdale
5. Orez cu miere si migdale
6. Cozonac cu fulgi de migdale
 
 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    anton mariana, 18 noiembrie 2014

    si eu am migdalele tot de la Pietroasele; este zona lor......

  • Fara foto

    Marieta_Pall, 18 noiembrie 2014

    Consum migdale,dar nu in cantitati suficiente,nu le folosesc la gatit sau prajituri.

  • Fara foto

    Liliana Schwartzberg, 17 noiembrie 2014

    E sanatos de consumat migdale care au fost tinute in apa (ptr. 10 minute) inainte de cosum, si atunci numarul 5 nu e necesar.

  • Fara foto

    Camelia Badea, 16 noiembrie 2014

    Excelente!! impreuna cu 6-7 curmale va asigurati necesarul de vitamine si forta ca sa incepeti o zi in plina forma!

  • Fara foto

    Lucia Gheorghe, 16 noiembrie 2014

    migdale sant ff. bune la prajituri.

  • Fara foto

    Mariana Enasel, 16 noiembrie 2014

    le folosim mult .in stare cruda sunt f bune

  • Fara foto

    Mihaela Elena Predescu, 15 noiembrie 2014

    folosesc des migdale pt cale gasesc in gradina bunicii mele , de la Pietroasele

  • Fara foto

    Anton Mariana, 14 noiembrie 2014

    Eu folosesc migdale la toate prajiturile, chiar si la painea la masina. Sunt delicioase

  • Fara foto

    Raluca Luiza, 12 noiembrie 2014

    sunteti cei mai tari