Pufoase, aromate,simple sau umplute cu ciocolata, gem, branza sau alte delicii, gogosile sunt printre cele mai iubite si raspandite deserturi din lume. Chiar daca retetele sunt putin diferite, la fel ca si formele pe care le pot lua, gogosile sunt un desert potrivit pentru orice ora si orice colt al lumii. Exista datari ale gogosilor inca din vremurile romanilor, cand acestea erau cunoscute sub denumirea de globulii. In Evul Mediu, gogosile erau considerate sacre si erau pregatite de catre calugari in manastiri pentru a fi oferite ca jertfa lui Dumnezeu.
Nimeni nu ne poate spune exact cum si de catre cine au fost inventate gogosile. Tot ce putem face este sa le savuram cu mare pofta si sa fim recunoscatori celui care le-a creat. Va lasam si cateva retete de gogosi delicioase:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii