Intreaga Romanie este sub nameti de zapada si, in zilele ce urmeaza, temperaturile vor scadea si mai mult, anuntandu-se un ger teribil in toata tara.

E recomandat ca in toata aceasta perioada sa ne imbracam bine si sa incercam sa ne ferim pe cat putem de frigul de afara.

Insa, in afara de izolarea termica, exista si cateva alimente care ne pot tine de cald si ne pot spori senzatia de confort termic. 
 
Alimentele de mai jos ne ajuta sa ne mentinem caldura corporala pe timpul lunilor de iarna, asa ca incercati sa le includeti in dietele voastre din aceasta perioada:
 
1. Ghimbirul
 
Ghimbirul imbunatateste circulatia sangelui, oferind astfel o senzatie de caldura mai ales in extremitati, partile cele mai expuse frigului.

De asemenea, ghimbirul nu ne ajuta doar sa ne incalzim, dar si sa ne intarim sistemul imunitar si sa ne imbunatatim functiile digestive.
 
Ghimbirul poate fi folosit in salate, supe sau prajituri. 

Iata cateva retete pe care le puteti incerca: 

Supa crema de legume cu ghimbir
Peste cu ghimbir si sos caramel 
Suc proaspat de ghimbir
Supa crema de morcovi cu ghimbir



2. Uleiul sau untul de nuca de cocos

Grasimile, in general, ne mentin caldura corporala ridicata, deoarece procesul de metabolizare al acestora este unul mai lent si care genereaza caldura. Insa, nu este deloc bine sa exageram cu grasimile animale, despre care se stie ca nu sunt foarte sanatoase. 

In schimb, cel mai bun inlocuitor al acestora este uleiul sau untul de nuca de cocos, bogat in grasimi saturate, cunoscute ca trigliceride. Spre deosebire de alte grasimile saturate, acizii grasi energizeaza organismul si nu ingrasa.

Incearca reteta de creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos.


 
3. Scortisoara si alte mirodenii

Mirodeniile ajuta la accelerarea metabolismului, generand astfel caldura. Dar este recomandat sa le evitati pe cele picante, deoarece acestea va pot face sa transpirati, iar prin transpiratie corpul pierde caldura. 
 
Mirodeniile recomandate pentru cresterea temperaturii corporale sunt: scortisoara, chimenul, paprika sau nucsoara.
 
4. Cerealele integrale

Datorita continutului mare de carbohidrati, cerealele integrale ajuta organismul sa genereze mai multa caldura. 
 
De asemenea, cerealele integrale sunt si o sursa buna de fibre, de B-uri si magneziu, care ajuta tiroida sa regleze mai bine temperatura corpului pentru a face fata cu brio frigului de afara.

In mod evident, ciorbele si supele ne ajuta sa ne incalzim, in primul rand pentru ca se servesc calde, chiar fierbinti. 
 
Insa, cel mai important este cand le consumam. De exemplu, la pranz organismul nostru produce cea mai multa caldura, deci, putem manca lejer chiar si o salata.

In schimb, o ciorba calda consumata seara, inainte de culcare, ne poate asigura un somn mai odihnitor, pentru ca scuteste organismul de efortul de a genera caldura pe parcursul noptii. 
 
Sursa foto si articol: accuweather.com

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    Ionela Barbieru, 29 ianuarie 2016

    FELICIYARI PENTRU ARTICOL