Intreaga Romanie este sub nameti de zapada si, in zilele ce urmeaza, temperaturile vor scadea si mai mult, anuntandu-se un ger teribil in toata tara. E recomandat ca in toata aceasta perioada sa ne imbracam bine si sa incercam sa ne ferim pe cat putem de frigul de afara. Insa, in afara de izolarea termica, exista si cateva alimente care ne pot tine de cald si ne pot spori senzatia de confort termic. Alimentele de mai jos ne ajuta sa ne mentinem caldura corporala pe timpul lunilor de iarna, asa ca incercati sa le includeti in dietele voastre din aceasta perioada:
De asemenea, ghimbirul nu ne ajuta doar sa ne incalzim, dar si sa ne intarim sistemul imunitar si sa ne imbunatatim functiile digestive.
Iata cateva retete pe care le puteti incerca:
Supa crema de legume cu ghimbir
Peste cu ghimbir si sos caramel
Supa crema de morcovi cu ghimbir

2. Uleiul sau untul de nuca de cocos
Grasimile, in general, ne mentin caldura corporala ridicata, deoarece procesul de metabolizare al acestora este unul mai lent si care genereaza caldura. Insa, nu este deloc bine sa exageram cu grasimile animale, despre care se stie ca nu sunt foarte sanatoase.
In schimb, cel mai bun inlocuitor al acestora este uleiul sau untul de nuca de cocos, bogat in grasimi saturate, cunoscute ca trigliceride. Spre deosebire de alte grasimile saturate, acizii grasi energizeaza organismul si nu ingrasa.
Incearca reteta de creveti cu muguri de bambus in crema de nuca de cocos.
Mirodeniile ajuta la accelerarea metabolismului, generand astfel caldura. Dar este recomandat sa le evitati pe cele picante, deoarece acestea va pot face sa transpirati, iar prin transpiratie corpul pierde caldura.
Datorita continutului mare de carbohidrati, cerealele integrale ajuta organismul sa genereze mai multa caldura.
In mod evident, ciorbele si supele ne ajuta sa ne incalzim, in primul rand pentru ca se servesc calde, chiar fierbinti.
In schimb, o ciorba calda consumata seara, inainte de culcare, ne poate asigura un somn mai odihnitor, pentru ca scuteste organismul de efortul de a genera caldura pe parcursul noptii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii