Halloween-ul este o sarbatoare extrem de populara inca din sec. al XVlll-lea, iar pe la inceputul secolului al XX-lea si-a facut intrarea si in bucatariile de peste Ocean. Inevitabil, sarbatoarea a castigat mult in popularitate si in Romania, dupa ce americanii s-au decis sa adopte si sa valorifice si in plan culinar valentele acestei sarbatori. Astfel, partile "infricosatoare" ale alimentelor, care erau de culoare neagra, rosie sau violet, s-au transformat in mancaruri in ton cu umorul negru al Halloweenului, cel care are atat de mult succes mai ales la copii si tineri. Asadar, iata 10 retete pe care le puteti incerca pentru seara de 31 octombrie:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii