Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi.
Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi, apoi se fierb cu o cana de vin si restul apa rece cat sa le acopere de 2 cm, cca 20 de minute, cu anasonul si batonul de scortisoara. Se adauga si farfuria cu zahar, lasand sa fiarba pana se leaga (deasupra fac basici transparente, cam dupa 30 de minute de fiert. Se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie, apoi se asaza fructele in borcane curate si uscate si apoi se toarna siropul gros si fierbinte. Se etanseizeaza strangand bine capacele, se acopera cu un prosop si se lasa sa se racasca in voie.
Am gasit cu mare greutate aceste delicioase merisoare aurii care se coc un pic mai inante ca cele rosii si am gasit si un pomisor cu merisoare rosii, cam micute, ferit de soare. Abia astept recolta sa fac un nectar si un gem delicios!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii