autor:

Sidy

» » , Conserve si muraturi, Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
2 kg sfecla rosie, 100 g chimin, 100 ml otet, 1 buc hrean marisoara, sare, 50 g zahar, 1,5 l apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

39 voturi

Mod de preparare

Am ales sfecla nu prea mare pentru ca este mai cruda, am spalat-o si am pus-o la fiert in oala sub presiune, aproximativ 40 minute.
Dupa ce e fiarta bine, am strecurat-o si am pus-o pe o tava sa se raceasca putin.Se curata de coaja si se taie marunt , felii foarte subtiri.
Hreanul se curata, se taie bucati , apoi se macina cu masina de carne.Adaugam hreanul peste sfecla si amestecam bine.
Punem la fiert apa cu sarea dupa gust, cu zaharul si la sfarsit otetul. Chimenul il pinem la fiert separat intr-o cana cu apa si il lasam sa fiarba 5 minute. Amestecam apoi apa cu chimenul fiert si asa fierbinte il punem peste sfecla.Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca daca vreti sa consumati salata in perioada urmatoare.Daca vreti sa o puneti pentru iarna, se pune asa calda in borcane , le punem capacele si apoi le asezam intr-o cratita in care am asezat prosoape. Adaugam apa si lasam borcanele cu sfecla sa fiarba cam 20 minute. Le punem in pat cald( paturi) pina adoua zi cand se racesc, apoi le punem in camara.
Borcanele care vor fi consumate in perioada imediat urmatoare se pastreaza in frigider.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Spalati bine sfeclele, fasonati-le la cotor si codita si puneti-le la fiert in coaja in 1,5 litri

13 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Salate de legume
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Se fierbe sfecla rosie (in coaja) in apa cu sare. Dupa ce fierbe, se lasa la racit, se curata si

0 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Salate diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • marian

    marian (Maestru bucatar):

    Foarte buna. Apreciez mult eforturile tale si la mai multe retete! Multumesc mult.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine):

    Sidy, este o bunatate.

  • Fara foto

    marian (Maestru bucatar):

    reteta este foarte buna

    • diana

      diana (Chef de cuisine):

      am pregatit aceasta reteta, este delicioasa !

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • marian

    marian (Maestru bucatar) , 25 noiembrie 2015

    multumesc mult

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    chimen ?, ok

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2012

    Buna si sanatoasa. Imi place mult si cruda, in amestec cu hrean, ulei de masline si otet balsamic.

    • Fara foto

      EDMEIA (Maestru bucatar) , 17 iulie 2010

      Si eu fac mereu. E excelenta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      E foarte buna .

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Foarte buna.

    • Fara foto

      camelia grosu , 21 februarie 2010

      Mai sa fie, dar la oala de presiune nu mi-a trecut prin cap s-o pun! Cap sec ce sunt.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      E tare buna, mea preferata mea!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Foarte buna rebuie sa fie.......si ce hrean mare!!!!!!!!!!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Buna, buna! Mie imi place mai mult coapta in cuptor! Isi pastreaza culoarea ;iparca e mai dulce!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

39 voturi

Ingrediente

  • 2 kg sfecla rosie
  • 100 g chimin
  • 100 ml otet
  • 1 buc hrean marisoara
  • sare
  • 50 g zahar
  • 1,5 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

69 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

232 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

marian (Maestru bucatar)

multumesc mult

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Ratatouille Ratatouille

Se spala, se usuca si se taie rondele de aceeasi grosime vinetele, dovleceii si 4 rosii. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Doua

3 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Legume delicioase cu piept de pui Legume delicioase cu piept de pui

Se spala, se curata de coaja unde este cazul si se toaca legumele in bucati mai mari. Se toaca pieptul de pui cubulete si se pune la

2 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de rosii coapte