Gulia este o leguma foarte apreciata in tarile nordice. La noi este mai putin folosita in bucatarie, pentru ca, in unele zone, inca mai are renume de planta furajera, destinata hranirii animalelor. 

Insa, fiind o leguma din familia verzei, consumul de gulie aduce multe beneficii. De exemplu, este o sursa bogata de vitamine (B6, C) si minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu si cupru. De asemenea, pentru cei care vor sa slabeasca, gulia este alegerea ideala - in 100 g se regasesc doar 27 de calorii. 

Totodata, cele mai bune gulii se gasesc in intervalul octombrie - martie.

Asadar, noi va propunem sa incercati macar una dintre aceste retete pe baza de gulii:
  1. Gulii umplute cu legume



2. Ciorba ardeleneasca de gulii



3. Mancare de mazare cu gulii



4. Supa crema de gulii



5. Salata de gulii



6. Sufleu de broccoli cu gulii



7. Bors de gulii



8. Gulii umplute cu carne de curcan




Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2017

    Noua ne plac mult guliile. Beneficiile guliei sunt : regleaza nivelul de zahar din sange,intareste oasele si dintii,combate contractiile musculare, fortifica sistemul imunitar si previne anemia, previne cancerul, vindeca degeraturile, este leac in afectiuni respiratorii.Aveti mare grija daca suferiti de afectiuni ale tiroidei. In acest caz, nu ar trebui sa consumati gulie caci aceasta contine glicosinolati ce impiedica asimilarea iodului de catre tiroida.