Gulia este o leguma foarte apreciata in tarile nordice. La noi este mai putin folosita in bucatarie, pentru ca, in unele zone, inca mai are renume de planta furajera, destinata hranirii animalelor. 

Insa, fiind o leguma din familia verzei, consumul de gulie aduce multe beneficii. De exemplu, este o sursa bogata de vitamine (B6, C) si minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu si cupru. De asemenea, pentru cei care vor sa slabeasca, gulia este alegerea ideala - in 100 g se regasesc doar 27 de calorii. 

Totodata, cele mai bune gulii se gasesc in intervalul octombrie - martie.

Asadar, noi va propunem sa incercati macar una dintre aceste retete pe baza de gulii:
  1. Gulii umplute cu legume



2. Ciorba ardeleneasca de gulii



3. Mancare de mazare cu gulii



4. Supa crema de gulii



5. Salata de gulii



6. Sufleu de broccoli cu gulii



7. Bors de gulii



8. Gulii umplute cu carne de curcan



Sursa foto: doxologia.ro

  • 0 comentarii
  • Fara foto