Prunele sunt printre fructele despre care se poate spune ca au o traditie indelungata in tara noastra. Sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine si de minerale.

De asemenea, ele ajuta organismul in tratarea mai multor afectiuni, dar ajuta si in prevenirea unor boli grave.

Sunt excelente pentru a fi consumate in stare proaspata, dar isi gasesc multiple intrebuinatri si in industria alimentara, fiind folosite pentru conserve, gemuri sau sucuri, dar pot fi intrebuintate in combinatie cu muraturile.

Totodata, numeroase produse traditionale se gatesc cu prune, insa acum nu vom vorbi strict despre acestea.

In schimb, va indemnam sa incercati macar una din cele 10 retete de mai jos, in care prunele sunt la loc de cinste, indiferent daca e vorba de prajituri sau de mancaruri sarate cu carne:
 

1. Rulada de muschiulet de porc cu prune



2. Ragout de iepure cu cherry, bacon si prune



3. Clafoutis cu prune



4. Prajitura cu prune si bezea



5. Prajitura cu prune si nuci 



6. Negresa cu prune 



7. Salata de pui cu prune si cuscus



8. Pui cu ciuperci si prune uscate



9. Placintele toamnei cu prune bistritene



10. Galuste cu prune 



Sursa foto: motherearthnews.com

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto