Prunele sunt printre fructele despre care se poate spune ca au o traditie indelungata in tara noastra. Sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine si de minerale. De asemenea, ele ajuta organismul in tratarea mai multor afectiuni, dar ajuta si in prevenirea unor boli grave. Sunt excelente pentru a fi consumate in stare proaspata, dar isi gasesc multiple intrebuinatri si in industria alimentara, fiind folosite pentru conserve, gemuri sau sucuri, dar pot fi intrebuintate in combinatie cu muraturile. Totodata, numeroase produse traditionale se gatesc cu prune, insa acum nu vom vorbi strict despre acestea. In schimb, va indemnam sa incercati macar una din cele 10 retete de mai jos, in care prunele sunt la loc de cinste, indiferent daca e vorba de prajituri sau de mancaruri sarate cu carne:

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii