Prunele sunt printre fructele despre care se poate spune ca au o traditie indelungata in tara noastra. Sunt printre cele mai importante surse naturale de vitamine si de minerale. De asemenea, ele ajuta organismul in tratarea mai multor afectiuni, dar ajuta si in prevenirea unor boli grave. Sunt excelente pentru a fi consumate in stare proaspata, dar isi gasesc multiple intrebuinatri si in industria alimentara, fiind folosite pentru conserve, gemuri sau sucuri, dar pot fi intrebuintate in combinatie cu muraturile. Totodata, numeroase produse traditionale se gatesc cu prune, insa acum nu vom vorbi strict despre acestea. In schimb, va indemnam sa incercati macar una din cele 10 retete de mai jos, in care prunele sunt la loc de cinste, indiferent daca e vorba de prajituri sau de mancaruri sarate cu carne:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii