Loboda este o alta planta care, in aceasta perioada, se gaseste din plin pe tarabele din toate pietele.

De aceea, ar trebui sa profitati la maxim de aceasta, mai ales ca este bogata in glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Un alt aspect interesant este ca o portie de loboda contine de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia.

Datorita acestor substante benefice, loboda are actiune depurativa, diuretica, remineralizanta, calmanta si vitaminizanta.

Asadar, iata ce puteti gati cu loboda:
 
1. Zama de loboda rosie cu orez



2. Placinta cu urda si loboda rosie



3. Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie



4. Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou



5. Ciorba de loboda cu dovlecel 



6. Ciorba de loboda



7. Ciorba de loboda rosie si spanac 



8. Ciorba de loboda rosie cu paparaie



9. Ciorba de loboda



10. Bors de loboda cu ceapa verde si orez



Sursa foto: jurnaldeoas.ro

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Fara foto

    kok miori, 05 martie 2016

    Imi este dor de loboda la noi nimeni nu stie cei asta si nu gasesc sa cumpar/