Loboda este o alta planta care, in aceasta perioada, se gaseste din plin pe tarabele din toate pietele. De aceea, ar trebui sa profitati la maxim de aceasta, mai ales ca este bogata in glucide, celuloza, proteine, substante minerale (potasiu, fosfor, calciu), acidul oxalic liber, pigmenti clorofilieni si carotenoizi. Un alt aspect interesant este ca o portie de loboda contine de doua ori mai multa vitamina C decat lamaia. Datorita acestor substante benefice, loboda are actiune depurativa, diuretica, remineralizanta, calmanta si vitaminizanta. Asadar, iata ce puteti gati cu loboda:
1. Zama de loboda rosie cu orez
2. Placinta cu urda si loboda rosie
3. Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie
4. Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou
5. Ciorba de loboda cu dovlecel
7. Ciorba de loboda rosie si spanac
8. Ciorba de loboda rosie cu paparaie
10. Bors de loboda cu ceapa verde si orez
Sursa foto: jurnaldeoas.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii