I se zice fasole verde, dar o gasim si sub forma de pastai galbene sau de culoare roz-roscat. E bine de stiut ca, de exemplu, culoarea galbena sau rozalie a pastailor vine de la flavonoidele, substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante, pe care le contine. In schimb, culoarea verde vine de la continutul mare de clorofila, care are o actiune depurativa, antitoxica. De asemenea, fasolea verde este una dintre cele mai bune surse vegetale de fier organic si se recomanda un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii, pentru a impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului de fibre alimentare al acestei leguminoase. In afara de aceste lucruri, fasole verde este si foarte gustoasa. Asadar, iata si 10 retete care sa va ajute sa pregatiti cea mai buna mancare de fasole verde:
3. Fasole verde cu telina si sos dulce acrisor
4. Mancare de fasole verde si praz
6. Fasole scazuta la slow cooker
8. Salata de fasole verde cu usturoi, hrean si maioneza
9. Salata orientala de fasole verde
10. Cotlet umplut cu garnitura de fasole verde, ciuperci si porumb
Sursa foto: pioneergrowers.com
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii