Saptamana aceasta iti propunem sa gatim impreuna o delicioasa supa. Sa ne amintim asadar de aromele vegetale ale verii si sa tinem la departare raceala si frigul in fata unui bol aburind de supa. Si chiar avem de unde alege: pe Gustos.ro avem peste 1000 de varietati cu carne sau doar cu legume pentru cei care au trait sarbatorile  prea intens.

Iata alegerile noastre:

1. Supa-crema ecologica cu crutoane
Trimisa de Valentina Ionita, aceasta minunatie ce combina ceapa, ardeiul, salata si spanacul ne face sa ne simtim la un pas de venirea primaverii. Iar daca adaugam si crutoanele crocante, atunci succesul e garantat.


2. Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)
Daca vrem sa calatorim macar cu gandul pe meleaguri ceva mai calde, atunci va recomandam Portugalia cu a a sa sopa crème de feijao. Fasole rosie, sofran, ulei de masline si gandul la Mediterana.


3.  Supa-crema de dovleac
Continuam periplul nostru european cu o specialitate germana - supa crema de dovleac. Si daca suntem la capitolul acesta va recomandam si varianta alternativa a Laurei Dachman

4. Supa-crema de naut si linte
Tot Laurei ii datoram si acesta bunatate de facture oriental. O tratatie demna de sultanii din O mie si una de nopti.


5. Supica de mazare
Iar daca vreti sa “furati” un pic din arta lui Sidy - o bucatareasa excelenta - si  sa gustati  o supa in stil ardelenesc, noi va recomandam cu incredere aceasta reteta, care ne duce cu gandul la zilele de vara.


6. Supa gulas
Si daca tot poposim in Ardeal sa nu uitam nici de supa gulas. Esenta: Carnea de vita, ardeiul iute si cartofii.


7.  Supa crema de pui
Iar daca vi se pare carnea de vita a fi prea grea dupa ospaturile sarbatorilor de iarna, putem incerca ceva mai usor: o delicioasa supa crema de pui, dreasa cu smantana - tratatie oferita de Cely Snijec - o extraordinara gospodina ce reprezinta cu succes arta gastronomica a Bucovinei.

Bonus:
Supa de pui cu galuste
Chiar daca saptamana are doar sapte zile, asta nu ne impiedica sa aducem vorba si despre supa de pui cu galuste. Care e pana la urma leacul cel mai bun daca ne incearca o raceala. Numai gandul la ea ne face sa ne amintim de zilele copilariei, de castronul plin pe care ni-l oferea mama sau bunica dupa orele petrecute afara la sanius sau la facut oameni de zapada. Va recomandam si aceasta reteta excelenta oferita de Gabriela Urucu, precum si toate celelalte variante  publicate pe Gustos.ro de dragele noastre utilizatoare.


Supa-Crema de Brocoli si Sparanghel
Nicoleta Sandulache ne propune sa tinem raceala la distanta cu o supa fierbinte de broccoli, bogat in vitamina C. Broccoli-ul ne ajuta  sa eliminam toxinele din organism si sa ne protejam mai bine impotriva frigului.


Fireste acestea sunt doar cateva dintre sugestiile noastre. Chiar ne-ar placea sa ne spuneti in comentariile la acest articol care sunt retetele de supa care va incalzesc macar un pic iarna.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Bica Elena, 12 ianuarie 2014

    delicioase si sanatoase

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2012

    O corectare de text, se poate? 'specialitate geramana', 'delicoasa supa'... nu ne mai cad bine supele!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 februarie 2011

    Toate retetele sunt super !In familia mea zilnic se consuma supe sau ciorbe,asa ne-am obisnuit.Poate fiindca asa am fost invatata din copilarie...

  • Fara foto

    dantes (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2011

    Foarte bune supe am sa incerc si eu.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Foarte bune toate supele ,felicitari!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    Supele si ciorbele sunt mancaruri nutritive si sanatoase pentru toate sezoanele. Supele creme bine facute sunt adevarate minuni culinare pline de sabori fantastice ce incata aproape toate simturile pe care le posedam. La noi la cina aproape ca nu lipseste un castronas de supa ferbinte cu crutoane. E o cina usoara si sanatoasa si usor de digerat in timpul somnului. Multumim pentru articol si succes pe mai departe.

  • Fara foto

    KiKiS (Bucatar) , 07 ianuarie 2011

    Minunate retete,eu prepar ciorba,supa ,bors cat de des posibil.Supele crema sunt foarte iubite la noi,precum si cele traditionale sau din alte tari.La fel borsur si ciorbe. Felicitari!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

    La noi in familie nu este zi fara supa sau ciorba....asa ne-am obisnuit si daca suntem cumva plecati si nu avem o supa....este mare necaz. Dar....supele -crema nu au trecere nicicum, nu se manaca, din pacate.... Aveti * * * * * din partea mea pentru articol.