In
bucataria olteneasca se folosesc foarte mult legumele, pestele, carnea de pasare si porc, lactatele si branzeturile. Din aceste ingrediente se pregatesc preparate precum
ciorba de praz, de stevie,
fiertura olteneasca. Sarmalele sunt gatite in mod traditional in oale de pamant la “ţest” (un fel de cuptor).
In zona Munteniei se gateste foarte gustos, cu influente grecesti, orientale, franceze, italiene si altele pierdute in negura timpului. Ciorbele de aici sunt acrite cu bors, contin leustean si sunt drese cu orez sau “zdrente” de ou. Aici este
locul ciorbei de burta si al tuslamalei. Multe legume, carnuri si sosuri se regastesc prin:
tocanite,
musaca,
ostropel de pasare, pestele gatit la cuptor, sarmale cu mamaliga, stufat de miel.
Influente importante au avut si hanurile sau marile restaurante, cum ar fi Hanul Manuc, restaurantul Capsa. Deserturile reprezentative sunt: placintele, compoturile de fructe, budinci din paste fainoase.
Sursa foto.
Comentarii
Adaugă comentariu