Nu mai e mult şi intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru Paşte. Masa trebuie să fie îmbelşugată, dar în acelaşi timp şi moderată, mai ales că urmează după Post şi organismul nostru nu trebuie bombardat cu alimente grele.
 
În fiecare an, în perioada Sărbătorilor importante, ştirile prezintă o mulţime de cazuri de excese alimentare care sfârşesc la spital. Ca să nu îngroşăm rândurile pofticioşilor, e suficient ca masa de Paşte să fie mai slabă în grăsimi şi calorii. V-am pregătit câteva sfaturi şi recomandări în acest sens.
 
Vedeta de Paşte este carnea de miel. Din păcate aceasta este foarte grea, cu un conţinut ridicat de grăsime. Nu este recomandată persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol în sânge sau vârstnicilor. 
 
Anul acesta puteţi înlocui friptura de miel cu o friptură de curcan sau cu o vrăbioară de vită. În locul drobului de miel, puteţi încerca un drob de pui sau un drob vegetarian, de ciuperci.
 
În locul unui borş de miel, puteţi pregăti un borş de curcan sau de legume
 
La mare căutare anul acesta sunt cartofii dulci, pe care îi puteţi include într-o salată sau puteţi pregăti un sufleu. Desigur, puteţi să umpleţi masa şi cu alte legume, gătite într-o mulţime de feluri: conopidă, broccoli sau fasole verde
 
Cât despre desert, puteţi pregăti tradiţionala pască cu o brânză cu conţinut scăzut de grăsime.
 
Trebuie să fiţi atenţi şi câte ouă roşii ciocniţi: e recomandat consumul a 3 – 4 ouă întregi pe săptămână. (ouă se găsesc incluse şi în alte alimente) 
 
E important să mâncăm câte un pic din toate, fără să exagerăm cu nimic. Nu contează că „numai o dată pe an e Paştele”. :)

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Mircea PELEA (Maestru bucatar) , 01 mai 2013

    Multe informatii nedocumentate in acest articol. Carnea de miel consumata odata pe an de Paste, nu poate provoca atatea "nenorociri" nici pentru persoanele in varsta si pentru nimeni altconeva intrucat ea contine zinc si alte multe minerale pe care alt tip de carne nu le contin. Cat priveste paterile nutritionistilor, vorba proverbului: "cata frunza, cata iarba..." asa s-au inmultit de mult si fiecare spune altceva... Asa ca dragi si frumosi romani, pastrati traditia stramoseasca, si, nu renuntati la un bors de miel, un drob si o friptura de miel acum de sfintele sarbatori pascale. Pofta buna ! Va doresc PASTE FERICIT !

  • Fara foto

    Mirela S (Bucatar) , 18 aprilie 2013

    parafrazand: sa-i dam sarbatorii Pastelui ce-i apartine: daca e Paste - e miel! Nu avem decat sa fim cumpatati! Celelalte bucate le facem oricand in cursul anului, dar mielul... este lege - de Paste; O ciorba de miel cu mult leustean proaspat si smantana, drob de miel cu multe legume verzi, stufat de miel cu usturoi verde si friptura de miel la cuptor impanata cu tot ce-i trebuie... Trei zile dintr-un an ne cred sa fie prea mult. Incercati friptura rece dimineata la mic dejun, cate o feliuta, asa cu ... mustar, super! Si carnea de miel e sanatoasa, cine spune ca nu? Nu sunt intamplatoare toate aceste obiceiuri mostenite; "nutritionistii" (au aparut ca ciupercile dupa ploaie, in ultima vreme) sa se documenteze mai cu sarg. Pofta buna! la miel de Paste si Sarbatori fericite!