O masă de Paşte sănătoasă

Nu mai e mult şi intrăm în linie dreaptă cu pregătirile pentru Paşte. Masa trebuie să fie îmbelşugată, dar în acelaşi timp şi moderată, mai ales că urmează după Post şi organismul nostru nu trebuie bombardat cu alimente grele.  

O masă de Paşte sănătoasă

În fiecare an, în perioada Sărbătorilor importante, ştirile prezintă o mulţime de cazuri de excese alimentare care sfârşesc la spital. Ca să nu îngroşăm rândurile pofticioşilor, e suficient ca masa de Paşte să fie mai slabă în grăsimi şi calorii. V-am pregătit câteva sfaturi şi recomandări în acest sens.
Vedeta de Paşte este carnea de miel. Din păcate aceasta este foarte grea, cu un conţinut ridicat de grăsime. Nu este recomandată persoanelor care au un nivel ridicat de colesterol în sânge sau vârstnicilor.
Anul acesta puteţi înlocui friptura de miel cu o friptură de curcan sau cu o vrăbioară de vită. În locul drobului de miel, puteţi încerca un drob de pui sau un drob vegetarian, de ciuperci.
În locul unui borş de miel, puteţi pregăti un borş de curcan sau de legume.
La mare căutare anul acesta sunt cartofii dulci, pe care îi puteţi include într-o salată sau puteţi pregăti un sufleu. Desigur, puteţi să umpleţi masa şi cu alte legume, gătite într-o mulţime de feluri: conopidă, broccoli sau fasole verde.
Cât despre desert, puteţi pregăti tradiţionala pască cu o brânză cu conţinut scăzut de grăsime.
Trebuie să fiţi atenţi şi câte ouă roşii ciocniţi: e recomandat consumul a 3 – 4 ouă întregi pe săptămână. (ouă se găsesc incluse şi în alte alimente)
E important să mâncăm câte un pic din toate, fără să exagerăm cu nimic. Nu contează că „numai o dată pe an e Paştele”. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise