Rosiile sunt un ingredient foarte important, fiind des utilizate in mai toate bucatariile lumii. De asemenea, beneficiile consumului de rosii sunt nenumarate, acestea fiind foarte bogate in vitamine si minerale care ajuta la intarirea organismului.

Rosii gasim in supermarketuri pe toata durata anului, insa nu sunt acele rosii romanesti pe care le apreciem cu totii, ci rosii de import sau crescute in sere, care de cele mai multe ori sunt lipsite de gust. 

Deci, cum facem sa conservam rosiile romanesti pentru iarna?

Mai jos aveti 7 metode la indemana oricui, iar unele sunt cel putin interesante: 



1. Suc de rosii / Bulion  

Licopenul, carotenoid gasit in tomate, si tot ce e facut din ele este extraordinar pentru proprietatile sale antioxidante si prevenirea cancerului.

Licopenele din tomate pot, de asemenea, oferi beneficii in cazul bolilor cardiovasculare, iar sucul de rosii poate reduce tendinta spre coagularea sangelui.



2. Rosii congelate 

Pentru a absorbi mai mult licopen este recomandat sa mancam rosiile cu coaja. De aceea, congelarea rosiilor poate fi uneori o idee mai buna de conservare, decat transformarea lor in suc.



3. Pasta de rosii

Fitonutrientii din rosii devin mai concentrati atunci cand acestea sunt sunt preparate intr-un sos sau pasta. 



4. Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc 

De asemenea, fitonutrientii din tomate devin mai usor de absorbit daca asociem rosiile cu ulei de masline.



5. Gem de rosii



6. Rosii organice conservate cu usturoi si busuioc



7. Rosii uscate la cuptor




Sursa foto: mentalflossr.tumblr.com

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Petru Ioan, 10 august 2015

    Cel mai bun e produsul natural :D

  • Fara foto

    pepeman, 06 august 2015

    Bă, io roşii anorganice n-am zărit în viaţa mea...

  • Fara foto

    Dumitru Craciun, 05 august 2015

    dar roșile întregi din conserve nu sunt bune?