7 metode de a conserva rosiile pentru iarna

Rosiile sunt un ingredient foarte important, fiind des utilizate in mai toate bucatariile lumii. De asemenea, beneficiile consumului de rosii sunt nenumarate, acestea fiind foarte bogate in vitamine si minerale care ajuta la intarirea organismului. Rosii gasim in supermarketuri pe toata durata anului, insa nu sunt acele rosii romanesti pe care le apreciem cu totii, ci rosii de import sau crescute in sere, care de cele mai multe ori sunt lipsite de gust.  Deci, cum facem sa conservam rosiile romanesti pentru iarna? Mai jos aveti 7 metode la indemana oricui, iar unele sunt cel putin interesante: 

7 metode de a conserva rosiile pentru iarna

1. Suc de rosii / Bulion

Licopenul, carotenoid gasit in tomate, si tot ce e facut din ele este extraordinar pentru proprietatile sale antioxidante si prevenirea cancerului.

Licopenele din tomate pot, de asemenea, oferi beneficii in cazul bolilor cardiovasculare, iar sucul de rosii poate reduce tendinta spre coagularea sangelui.

2. Rosii congelate

Pentru a absorbi mai mult licopen este recomandat sa mancam rosiile cu coaja. De aceea, congelarea rosiilor poate fi uneori o idee mai buna de conservare, decat transformarea lor in suc.

3. Pasta de rosii

Fitonutrientii din rosii devin mai concentrati atunci cand acestea sunt sunt preparate intr-un sos sau pasta.

4. Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

De asemenea, fitonutrientii din tomate devin mai usor de absorbit daca asociem rosiile cu ulei de masline.

5. Gem de rosii

6. Rosii organice conservate cu usturoi si busuioc

7. Rosii uscate la cuptor

Sursa foto: mentalflossr.tumblr.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise