autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Bulion fara conservant

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 august 2009

Ingrediente
20 kg rosii bine coapte, 500 g zahar, 100 g sare, cateva frunze de telina, optional 1 plic pikant fix dulce sau iute

Dificultate: Redusa Timp: 5h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Spalati sticlele si puneti-le la scurs cu gura in jos.
Rosiile bine spalate se taie bucati mari, se inlatura cotoarele si partile vatamate si se dau prin masina de rosii. Ce ramane se mai da o data prin masina.
Puneti bulionul la fiert, amestecand cand clocoteste, cu o lingura de lemn. Adaugati zahar si sare dupa gust (cine doreste un gust deosebit poate adauga si pikant fix) si fierbeti in bulion un manunchi de frunze de telina pentru aroma, apoi le indepartati. Fierbeti la foc mic cam 1 ora sau mai mult, daca vreti sa fie mai gros.
Puneti sticlele intr-o cratita sau tava mai adanca, turnati apa si puneti-o pe aragaz, la foc mic. Cand se infierbanta sticlele, turnati in ele bulionul clocotit, cu palnia si polonicul. Umpleti cat mai bine sticlele, apoi puneti capacele si strangeti-le foarte bine luand fiecare sticla cu un prosop de bucatarie mai gros. Duceti sticlele cu tot cu tava in care stau in locul unde le puneti la sterilizat. Scoateti-le din tava si asezati-le bine acoperite, unde le lasati pana a doua zi. Procedati la fel cu toate sticlele, pana se termina, avand grija sa astupati de fiecare data ca sa nu se raceasca.
Dupa ce se racesc, puneti-le in camara. Eu folosesc sticle de diferite capacitati, de 200, 330 si 500 ml.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion fara conservant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii in bulion fara conservant

Rosii in bulion fara conservant

Imi place sa pun si rosii in bulion, cu totul, doar decojite, pentru ca sunt foarte bune la gatit,

20 voturi    25 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet

Castraveti murati in otet

Se pune otetul intr-o oala la fiert, se adauga 1 kg apa, se adauga sarea, piperul. Dupa ce da un

17 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vivi , 01 august 2017

    este excelent, dar fara picant fix.

  • Fara foto

    Adela Adela , 02 august 2015

    Foarte bun sucul sau bulionul facut in casa.Si eu procedez la fel,doar ca-l pun clocotit in sticle si infiletez pe fiecare,dupa care le bag in paturi.Stau calde doua zile,pana-se trag capacele.Tinn foart e bine fara conservant.

  • Fara foto

    Mariana Gyűre , 02 august 2015

    pikantul nu este conservan????

    • Fara foto

      Tudorita Viziteu , 24 august 2013

      .."Pikant fix " contine conservanti...asa ca nu e ok!

    • Fara foto

      radin , 24 august 2013

      in pikant fix este conservant. deci... este bulion cu conservant

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2013

      Nici eu nu pun conservant.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010

      Tare bun este bulionul facut in casa....si cred ca fiecare il face in felul ei ! Felicitari Doina ! Ma uit ca anul trecut am pus bulionul mult mai repede( devreme)...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Foarte bun,pentru toata iarna,la fix.Felicitari draga Doina.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Am pus si in sticle mai mici....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Eu nu pun zahar, dar pun pe langa frunze de telina si un ardei gras taiat in jumatate si curatat de samburi.

    • Fara foto

      dianeta , 10 septembrie 2009

      Dupa ce spal si tai rosiile in patru, le pun la fiert in apa pana se inmoaie putin pielita, apoi se dau foarte usor prin masina de rosii, dupa care se pune totul la fiert cu sare, cu zahar sau cum va place; cand totul e gata se pune bulionul fierbinte in sticle tinute in apa calda si se pune sub paturi pana se raceste ...pofta buna !!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Si eu fac la fel.Doar ca fac portii mai mici si pun la fiecare portie diferite condimente(la unele ienibahar,la altele busuioc,etc).Felicitari pentru camara!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Bravo.Eu urmeaza sa fac ,tu ai luat-o inaintea mea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Asa fac si eu. E foarte bun si se pastreaza perfect.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Exact asa fac si eu.Nu am pus niciodata consevant si tin foarte bine. Bravo,Doina ca ai reusit sa faci!.Deocamdata eu nu ma pot lauda, urmeaza...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • 20 kg rosii bine coapte
  • 500 g zahar
  • 100 g sare
  • cateva frunze de telina
  • optional 1 plic pikant fix dulce sau iute

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

vivi

este excelent, dar fara picant fix.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Maqdus (specific arab)