Toti cei care in aceasta perioada au fost la o plimbare prin natura au observat ca este perioada in care a inflorit socul, iar mirosul lui imbatator este un parfum pe care am vrea sa-l simtim cat mai des, nu doar in aceasta perioada. De asemenea, de la soc se foloseste cam tot (flori, fructe, frunze, scoarta, radacini), atat la gatit, cat si pentru efectele terapeutice. De aceea se mai spune ca o tufa de soc e ca o farmacie. In afara de efectele curative, socul da si o aroma placuta si un gust aparte anumitor preparate. In cele ce urmeaza, va oferim mai jos o lista cu 10 bunatati pe care le puteti face din florile si fructele de soc:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii