Ce este rubarba si ce putem gati cu ea - 10 retete delicioase

Rubarba este o planta ierboasa perena ce poate ajunge si la inaltimi de 1-2 m. Chiar daca frunzele sunt toxice, pentru ca sunt bogate in acid oxalic, o substanta ce poate cauza decesul, in medicina si bucataria populara se folosesc petiolurile (primavara) si rizomii (toamna, numai de la plantele care au cel putin 8 ani de vegetatie).   In general, petiolurile de rubarba au o culoare rozalie, dar care poate varia pana la roscat-violaceu. Tineti minte ca o culoare mai inchisa este un semn ca rubarba este mai acrisoara.   Rubarba este apreciata si pentru ca e bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Totodata ajuta la tratarea anemiilor si afectiunilor digestive si are efect antiinflamator.    Datorita gustului acrisor, rubarba a fost folosita in bucataria romaneasca pentru acrirea ciorbelor, dar si pentru pregatirea deserturile racoroase destinate zilelor calduroase de vara sau pentru siropuri si compoturi cu un efect la fel de racoritor. Si, pentru ca rubarba se recolteaza in aceasta perioada, mai - iunie (pentru ca dupa luna iulie devine amara), noi va propunem 10 retete pe care le puteti pregati cu rubarba:  

Ce este rubarba si ce putem gati cu ea - 10 retete delicioase
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise