Rubarba este o planta ierboasa perena ce poate ajunge si la inaltimi de 1-2 m.

Chiar daca frunzele sunt toxice, pentru ca sunt bogate in acid oxalic, o substanta ce poate cauza decesul, in medicina si bucataria populara se folosesc petiolurile (primavara) si rizomii (toamna, numai de la plantele care au cel putin 8 ani de vegetatie).
 
In general, petiolurile de rubarba au o culoare rozalie, dar care poate varia pana la roscat-violaceu. Tineti minte ca o culoare mai inchisa este un semn ca rubarba este mai acrisoara.
 
Rubarba este apreciata si pentru ca e bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Totodata ajuta la tratarea anemiilor si afectiunilor digestive si are efect antiinflamator. 
 
Datorita gustului acrisor, rubarba a fost folosita in bucataria romaneasca pentru acrirea ciorbelor, dar si pentru pregatirea deserturile racoroase destinate zilelor calduroase de vara sau pentru siropuri si compoturi cu un efect la fel de racoritor.

Si, pentru ca rubarba se recolteaza in aceasta perioada, mai - iunie (pentru ca dupa luna iulie devine amara), noi va propunem 10 retete pe care le puteti pregati cu rubarba:
 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto