Dezlegarea la peste este o celebrare a Mantuitorului, care in primele veacuri a fost simbolizat ca Peste - literele cuvantului "peste" in limba greaca (ICHTIS ) fiind initialele expresiei: "Iisus Hristos Fiul lui Dumnezeu Mantuitorul".

Se mai spune ca in zilele cu dezlegare la peste, Iisus este prezent in Biserica si le permite credinciosilor sa ia o pauza de la post. 

Pestele mai are o semnificatie importanta in crestinism si datorita faptului ca Iisus si-a ales apostolii dintre pescari, iar misiunea crestina este adesea asemanata cu o prindere de peste.
 
Astfel, zilele de post cu dezlegare la peste sunt considerate a fi zile de post cu mangaiere si bucuria prezentei Mantuitorului in mijlocul credinciosilor.

Pentru aceste zile din an v-am pregatit 10 retete delicioase cu peste:
 
1. Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti (Mfarakeh)2. Peste "Scandarani"3. Ciorba de peste taraneasca4.  Rulouri de peste cu vinete5. Peste crocant 6. Parjoale de peste 7. Supa de peste si fructe de mare (Seafood chowder)8. Supa crema de praz cu peste (Sopa de alho porro com peixe)9. Tocana de peste (Caldeirada de peixe)10. Ardei umpluti cu pesteSursa foto: blog.kitchenwaredirect.com.au

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii