Sarbatoarea crestina a Mucenicilor coincide cu sarbatorirea inceputului noului an agricol, iar cei 40 de mucenici au fost considerati figuri mitice, in jurul carora s-au creat numeroase traditii si obiceiuri. De aceasta sarbatoare, gospodinele prepara 40 de colaci numiti sfinti, mucenici sau bradosi. Acest preparat difera de la regiune la regiune. De exemplu, in Moldova sunt copti din aluat de cozonac si unsi cu miere si nuca. In Dobrogea si Muntenia mucenicii sunt facuti din coca, dar sunt de dimensiuni mai mici si sunt fierti in apa cu zahar, sortisoara si nuca. Mai jos aveti 10 retete din care sa va inspirati pentru prepararea celor mai buni mucenici:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii