Sarbatoarea crestina a Mucenicilor coincide cu sarbatorirea inceputului noului an agricol, iar cei 40 de mucenici au fost considerati figuri mitice, in jurul carora s-au creat numeroase traditii si obiceiuri. De aceasta sarbatoare, gospodinele prepara 40 de colaci numiti sfinti, mucenici sau bradosi. Acest preparat difera de la regiune la regiune. De exemplu, in Moldova sunt copti din aluat de cozonac si unsi cu miere si nuca. In Dobrogea si Muntenia mucenicii sunt facuti din coca, dar sunt de dimensiuni mai mici si sunt fierti in apa cu zahar, sortisoara si nuca. Mai jos aveti 10 retete din care sa va inspirati pentru prepararea celor mai buni mucenici:
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii