Piftia, numita in unele zone ale Romaniei si racituri, aituri, sloi sau cociune, este un preparat culinar din grupa gustarilor reci. Se obtine prin fierberea indelungata a bucatilor de carne (porc, vitel, curcan, cocos, gasca) cu tot cu os si cartilaje, uneori impreuna cu legume si condimente. Este o gustare ce se prepara cu precadere in perioada sarbatorilor de iarna, fiind unul dintre preparatele traditionale pentru masa de Craciun. Pentru a va pregati din timp pentru Craciunul care se apropie cu pasi repezi, am adunat 10 dintre cele mai bune retete de piftie, simple si delicioase. Pana de Craciun aveti timp sa exersati!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii