Piftia, numita in unele zone ale Romaniei si racituri, aituri, sloi sau cociune, este un preparat culinar din grupa gustarilor reci.

Se obtine prin fierberea indelungata a bucatilor de carne (porc, vitel, curcan, cocos, gasca) cu tot cu os si cartilaje, uneori impreuna cu legume si condimente.

Este o gustare ce se prepara cu precadere in perioada sarbatorilor de iarna, fiind unul dintre preparatele traditionale pentru masa de Craciun. 

Pentru a va pregati din timp pentru Craciunul care se apropie cu pasi repezi, am adunat 10 dintre cele mai bune retete de piftie, simple si delicioase. 

Pana de Craciun aveti timp sa exersati!

1. Piftie de porc



2. Piftie de pui



3. Piftie de curcan 



4. Piftie de cocos



5. Piftie de porc cu ou



6. Piftie de curcan 



7. Piftie de ciolan afumat



8. Piftie de vita



9. Piftie de porc portionata 



10.  Piftie de curcan portionata 



Sursa foto: bucataras.ro
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2015

    Secretul unei piftii limpede, clara este sa se fiarba multe ceasuri la foc cat mai mic.Restul...depine de gustul fiecaruia.