In ultima vreme, leurda a devenit una dintre cele mai apreciate plante ale primaverii.

De asemenea, in cultura populara, leurda este asociata cu iesirea animalelor din hibernare. Si, pentru ca ursul o consuma in cantitati mari dupa ce se trezeste din "somnul iernii" i s-a mai spus si "usturoiul ursului". 
 
In bucataria romaneasca, frunzele de leurda sunt folosite adesea pentru salate, ciorbe, piureuri si multe alte preparate, iar beneficiile sunt numeroase. Amintim doar ca ajuta la purificarea sangelui, este un tratament bun pentru anemie si astenia de primavara, ajuta la tratarea herpesului, eczemei si chiar a reumatismului.

Este evident de ce e bine s-o consumam in cat mai multe moduri posibile, asa ca noi va propunem 15 retete cu leurda perfecte pentru aceasta primavara:
 
1. Salata calda de orez cu leurda si porumb



2. Tarta cu leurda



3. Aperitiv cu leurda si branza fondue



4. Gratar de pui cu pasta de leurda



5. Pulpa de porc in sos de ceapa si leurda 



6. Tarta cu leurda



7. Rulouri de pui cu leurda



8.Pesto de leurda



9. Paine cu urda si leurda



10. Omleta cu leurda 



11. Salata de leurda cu paine araba



12. Tarta cu praz, leurda si ciuperci



13. Pulpe de pui cu legume si leurda



14. Salata de leurda cu fasole rosie si porumb



15. Pasta din branza si leurda



Sursa foto: bucataresele.md

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 martie 2016

    Foarte sanatoasa e leurda si versatila ! Trebuie folosita cu multa incredere...