In ultima vreme, leurda a devenit una dintre cele mai apreciate plante ale primaverii. De asemenea, in cultura populara, leurda este asociata cu iesirea animalelor din hibernare. Si, pentru ca ursul o consuma in cantitati mari dupa ce se trezeste din somnul iernii i s-a mai spus si usturoiul ursului. In bucataria romaneasca, frunzele de leurda sunt folosite adesea pentru salate, ciorbe, piureuri si multe alte preparate, iar beneficiile sunt numeroase. Amintim doar ca ajuta la purificarea sangelui, este un tratament bun pentru anemie si astenia de primavara, ajuta la tratarea herpesului, eczemei si chiar a reumatismului. Este evident de ce e bine s-o consumam in cat mai multe moduri posibile, asa ca noi va propunem 15 retete cu leurda perfecte pentru aceasta primavara:
1. Salata calda de orez cu leurda si porumb
3. Aperitiv cu leurda si branza fondue
4. Gratar de pui cu pasta de leurda
5. Pulpa de porc in sos de ceapa si leurda
11. Salata de leurda cu paine araba
12. Tarta cu praz, leurda si ciuperci
13. Pulpe de pui cu legume si leurda
14. Salata de leurda cu fasole rosie si porumb
15. Pasta din branza si leurda
Sursa foto: bucataresele.md
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii