14
retete

»

Retete traditionale din Danemarca

  • Clatita - rulada

    Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se toarna in tava mare de la aragaz pe hartie pergament (hartie speciala de copt).

    7 comentarii

  • Koteletter i fad

    Se pune untul intr-o tigaie, si se lasa sa devina brun .Se adauga cotletele si se lasa sa se prajeasca ½ minut pe fiecare parte.Se

    6 comentarii

  • Tartalete cu pui

    Se fierbe filetele de pui ( de preferinta am folosit filet in loc de pui intreg).Se spala bine puiul/filetele apoi se pun in oala cu

    9 comentarii

  • Supa de curry cu

    Pachetelele de varza:se scot frunzele exterioare care sunt aspre si tulpina de la varza creata.Se taie varza in fasii scurte si subtiri

    8 comentarii

  • Salata Daneza de

    Pregatire: In reteta originala se foloseste hering proaspat.In acest caz pestele se pune de seara in apa rece pana a doua zi.Pestele

    2 comentarii

  • Ansjossalat-salata

    Pregatire: Fileurile de ansoa daca sunt f. sarate se pun in apa calda la desarat,pentru 20 de minute.Daca sunt in ulei se pun la scurs. Castravetii

    3 comentarii

  • Creveti in grapefruit/Grapefrugt

    1. Tăiaţi cele două grapefruit transversal, şi se desface miezul fructului cu un cuţit ascuţit în jurul marginii în primul

    5 comentarii

  • Pui in sos de boia

    Fiecare pui se taie in 4 parti.Se sareaza si se adauga boiaua de ardei . Se prajeste usor in unt.Se scoate din cratita in care s-a prajit.In

    5 comentarii

  • Supa-crema de Squash

    40g unt se topeste si se caleste o ceapa marunta . 500 g squash se taie si se caleste in ceapa circa 5 minute, dupa ce ceapa s-a calit Se

    2 comentarii

  • Salata de fructe

    Cu ajutorul mixerului, batem frisca si o punem intr-un bol mare si adinc.Apoi adaugam maioneza si restul fructelor taiate nicidecum

    1 comentariu

  • Arianna in bezea

    pentru prima foaie: -5 oua,folosim doar albusul si-l batem bine-bine(va recomand robotul)cu 150gr de zahar,pana aceasta o sa devina

    1 comentariu

  • Muschiulet porc

    E nevoie de muschi de porc, care se prajeste in tigaie pe ambele parti la foc mic.Separat se face un soc cu smintina, sos de rosi si

    2 comentarii

  • Placinta cu mere

    Se pune faina, sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga atata lapte

    0 comentarii

  • Gogosele Aebleskiver

    Se bat albusurile. Se amesteca separat faina, praful de copt, sarea, bicarbonatul, zaharul, untul topit si smintina pina se omogenizeaza.

    4 comentarii

Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: