Cum sa pregatesti cele mai deosebite sarmalute - 15 retete pe care trebuie sa le incerci

Chiar daca trec drept o mancare romaneasca traditionala, sarmalele au fost inventate de turci si au ajuns un preparat popular in mai multe tari care au fost cucerite in timpul expansiunii Imperiului Otoman, mai ales in Balcani, Europa de Est si Asia Centrala.   De aceea exista si atat de multe metode de preparare a acestora, cu ingrediente cat se poate de diverse.  Avand in vedere ca sarmalele sunt, de obicei, o mancare grea, in Romania ele se prepara mai ales in timpul sezonului rece si se servesc de sarbatori sau la ocazii speciale. In cele ce urmeaza, am intocmit o lista cu 15 retete pentru prepararea unor sarmalute mai speciale, in cazul in care v-ati plictisit sa pregatiti an de an acelasi fel clasic de sarmale:  

Cum sa pregatesti cele mai deosebite sarmalute - 15 retete pe care trebuie sa le incerci
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise