Chiar daca trec drept o mancare romaneasca traditionala, sarmalele au fost inventate de turci si au ajuns un preparat popular in mai multe tari care au fost cucerite in timpul expansiunii Imperiului Otoman, mai ales in Balcani, Europa de Est si Asia Centrala.
 
De aceea exista si atat de multe metode de preparare a acestora, cu ingrediente cat se poate de diverse. 

Avand in vedere ca sarmalele sunt, de obicei, o mancare grea, in Romania ele se prepara mai ales in timpul sezonului rece si se servesc de sarbatori sau la ocazii speciale.

In cele ce urmeaza, am intocmit o lista cu 15 retete pentru prepararea unor sarmalute mai speciale, in cazul in care v-ati plictisit sa pregatiti an de an acelasi fel clasic de sarmale:
 
1. Sarmale de curcan si varza murata in cuib 



2. Sarmale de post cu orez si ciuperci 



3. Sarmale old & new style 



4. Sarmale cu hrisca si ghebe



5. Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon



6. Sarmalute de post cu ciuperci si stafide



7. Sarmale de post cu soia



8. Sarmale cu varza dulce si afumatura 



9. Sarmale in foi de stevie



10. Sarmale in foi de varza murata



11. Sarmale in foi de vita de vie 



12. Sarmale in dovleac 



13. Sarmale in foi de varza in stil grecesc



14. Sarmalute in foi de vita sau stevie, in stil cipriot



15. Galuste cu pasat (sarmale cu pasat)



Sursa foto: bucataras.ro
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto