Chiar daca nu se stie cand a aparut sarmaua pe teritoriul Romaniei, acest preparat are o traditie puternica si, de cele mai multe ori, este asociat cu bucataria noastra traditionala. De asemenea, ca si in cazul cozonacului, sarmalele sunt un preparat destinat in special sarbatorilor religioase (Pastele si Craciunul) sau nuntilor, de la care sunt nelipsite. Avand in vedere ca mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, am strans aici 20 de retete care sa va ajute in prepararea sarmalelor:
1. Sarmale in foi de varza cu afumatura
2. Sarmale cu varza dulce si afumatura
3. Sarmale in foi de varza la slow-cooker
4. Sarmale umplute cu carne de porc in foi de varza murata
7. Sarmale cu carne tocata si stafide
8. Sarmale delicioase cu hribi si carne
9. Sarmale din carne de porc si vita
11. Sarmale in varza creata cu usturoi
12. Sarmale in cuib cu afumatura
14. Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce
15. Sarmale cu carne de vita, porc si pasare
16. Sarmale cu ciolan invelite in bacon
18. Sarmalute dobrogene in oala de lut
19. Sarmalute in foi de varza rosie


Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii