Chiar daca nu se stie cand a aparut sarmaua pe teritoriul Romaniei, acest preparat are o traditie puternica si, de cele mai multe ori, este asociat cu bucataria noastra traditionala. De asemenea, ca si in cazul cozonacului, sarmalele sunt un preparat destinat in special sarbatorilor religioase (Pastele si Craciunul) sau nuntilor, de la care sunt nelipsite. Avand in vedere ca mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, am strans aici 20 de retete care sa va ajute in prepararea sarmalelor:
1. Sarmale in foi de varza cu afumatura
2. Sarmale cu varza dulce si afumatura
3. Sarmale in foi de varza la slow-cooker
4. Sarmale umplute cu carne de porc in foi de varza murata
7. Sarmale cu carne tocata si stafide
8. Sarmale delicioase cu hribi si carne
9. Sarmale din carne de porc si vita
11. Sarmale in varza creata cu usturoi
12. Sarmale in cuib cu afumatura
14. Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce
15. Sarmale cu carne de vita, porc si pasare
16. Sarmale cu ciolan invelite in bacon
18. Sarmalute dobrogene in oala de lut
19. Sarmalute in foi de varza rosie
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii