Chiar daca nu se stie cand a aparut sarmaua pe teritoriul Romaniei, acest preparat are o traditie puternica si, de cele mai multe ori, este asociat cu bucataria noastra traditionala. De asemenea, ca si in cazul cozonacului, sarmalele sunt un preparat destinat in special sarbatorilor religioase (Pastele si Craciunul) sau nuntilor, de la care sunt nelipsite. Avand in vedere ca mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, am strans aici 20 de retete care sa va ajute in prepararea sarmalelor:
1. Sarmale in foi de varza cu afumatura
2. Sarmale cu varza dulce si afumatura
3. Sarmale in foi de varza la slow-cooker
4. Sarmale umplute cu carne de porc in foi de varza murata
7. Sarmale cu carne tocata si stafide
8. Sarmale delicioase cu hribi si carne
9. Sarmale din carne de porc si vita
11. Sarmale in varza creata cu usturoi
12. Sarmale in cuib cu afumatura
14. Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce
15. Sarmale cu carne de vita, porc si pasare
16. Sarmale cu ciolan invelite in bacon
18. Sarmalute dobrogene in oala de lut
Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparatDescopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....
Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparatRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii