Crestinii au mai multe preparate traditionale pe care le pregatesc pentru sarbatorile Pascale. Fiecare are o simbolistica aparte. De exemplu, pasca reprezinta mormantul sau scutecul Mantuitorului si este unul dintre perparatele care ar trebui sa se regaseasca pe masa de Pasti a oricui. Pasca se prepara in mod traditional in ajunul Invierii, reteta traditionala fiind asemanatoare cu cea a cozonacului. Coca se prepara din faina de grau, aluatul dospit se umple cu branza de vaci, smantana si stafide si este modelat de obicei in forma rotunda, considerandu-se prin traditie ca rotunde erau si scutecele lui Hristos. Pe margini se aseaza un colac impletit in trei, iar la mijloc se face o cruce din aluat, aceasta simbolizand crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul. Insa, exista mai multe tipuri de pasca, iar in lista de mai jos veti gasi multe retete mai deosebite de pasca. Pasca se serveste la masa de Paste alaturi de oua, miel, cozonac si drob. Vom reveni cu liste de retete pentru fiecare din aceste preparate traditionale:

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii