Crestinii au mai multe preparate traditionale pe care le pregatesc pentru sarbatorile Pascale. Fiecare are o simbolistica aparte.

De exemplu, pasca reprezinta mormantul sau scutecul Mantuitorului si este unul dintre perparatele care ar trebui sa se regaseasca pe masa de Pasti a oricui. 
 
Pasca se prepara in mod traditional in ajunul Invierii, reteta traditionala fiind asemanatoare cu cea a cozonacului.

Coca se prepara din faina de grau, aluatul dospit se umple cu branza de vaci, smantana si stafide si este modelat de obicei in forma rotunda, considerandu-se prin traditie ca rotunde erau si scutecele lui Hristos.

Pe margini se aseaza un colac impletit in trei, iar la mijloc se face o cruce din aluat, aceasta simbolizand crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul.

Insa, exista mai multe tipuri de pasca, iar in lista de mai jos veti gasi multe retete mai deosebite de pasca.

Pasca se serveste la masa de Paste alaturi de oua, miel, cozonac si drob. Vom reveni cu liste de retete pentru fiecare din aceste preparate traditionale: 
 
1. Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa



2. Pasca cu ciocolata



3. Pasca traditionala



4. Pasca poloneza



5. Pasca cu aluat de cozonac



6. Pasca in 3 straturi



7. Pasca cu branza si smantana



8. Pasca cu ciocolata



9. Pasca sarata



10. Pasca rapida



11. Pasca cu pandispan



12. Pasca cu aluat



13. Pasca cu aluat de cozonac



14. Pasca prajitura



15. Pasca cu branza, smantana si stafide



16. Pasca fara aluat, cu nuca de cocos



17. Pasca



18. Pasca cu branza dulce



19. Pasca cu branza dulce si stafide



20.  Pasca fara aluat



Sursa foto: blog.blitz-imobiliare.ro

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto