Cum sa faci cea mai buna pasca de Pasti - 20 de retete simple si gustoase

Crestinii au mai multe preparate traditionale pe care le pregatesc pentru sarbatorile Pascale. Fiecare are o simbolistica aparte. De exemplu, pasca reprezinta mormantul sau scutecul Mantuitorului si este unul dintre perparatele care ar trebui sa se regaseasca pe masa de Pasti a oricui.    Pasca se prepara in mod traditional in ajunul Invierii, reteta traditionala fiind asemanatoare cu cea a cozonacului. Coca se prepara din faina de grau, aluatul dospit se umple cu branza de vaci, smantana si stafide si este modelat de obicei in forma rotunda, considerandu-se prin traditie ca rotunde erau si scutecele lui Hristos. Pe margini se aseaza un colac impletit in trei, iar la mijloc se face o cruce din aluat, aceasta simbolizand crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul. Insa, exista mai multe tipuri de pasca, iar in lista de mai jos veti gasi multe retete mai deosebite de pasca. Pasca se serveste la masa de Paste alaturi de oua, miel, cozonac si drob. Vom reveni cu liste de retete pentru fiecare din aceste preparate traditionale:   

Cum sa faci cea mai buna pasca de Pasti - 20 de retete simple si gustoase
 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul.

Tort cu ciocolata si caise
Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci

Lasagna cu vită și ciuperci
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura