autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu iaurt

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2009
Ti-a placut? Da-o mai departe!

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Ingrediente
Reteta aceasta era postata la "Retetele mele",dar fara pozept. ca am facut-o recent si am pozat-o,am sters-o si am postat-o din nou,cu poze., E buna pt.Craciun,Anul Nou., -250 g faina, -125 g margarina, -100 g iaurt, -25 g drojdie, - 25 g zahar, - arome(la alegere-eu folosesc coaja rasa de lamiie), -zahar pudra, -rahat,gem

Dificultate: Medie Timp: 4h

70 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.


Se adauga apoi marg. topita(rece), sau f. moale,putina sare, iaurtul, coaja de lamiie si la sfirsit faina.Dupa ce se framinta bine cu mina(6-7 minute), aluatul se lasa intr-un loc caldut, sa creasca(f.putin), cam 30 minute.


Se pune apoi pe o foaie de nailon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale.Fiecare bucata se modeleaza in forma de minge; se acopera. Aluatul e elastic, se lucreaza f. usor.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul,in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu ruleta sau cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri.


Se obtin 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune umplutura(rahat,gem)apoi se ruleaza, obtinindu-se cornulete.


Se aseaza in tava neunsa, cam la 1 cm distanta intre ele, se lasa sa creasca apr. 15 minute.


Se coc la foc mijlociu(cuptorul incalzit inainte) 15-20 minute, pina se rumenesc putin.Nu cresc prea mult, dar sint f. fragede si gustoase.


Se trec fierbinti prin zahar pudra. Rezulta 72 cornulete.

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Delicioase ...au zburat intr-o secunda de pe masa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    O reteta extraordinara, usor de preparat,si nu ai cum sa dai gres.Multumesc,au iesit niste cornulete grozave!

  • Fara foto

    simonanitu (Maestru bucatar):

    Le-am facut si eu dupa reteta asta,doar ca am pus si smantana si iaurt.Sunt foarte bune,usor de facut...nota 10.

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

    Si eu fac reteta de cornulete dar fara drojdie si nu este prea multa drojdie fata de faina care o folosesti?

  • Fara foto

    Emilia Romanu , 25 aprilie 2015

    Sunt delicioase si foarte fragede!

  • Fara foto

    Nely Gabriela , 21 februarie 2014

    vin si eu la cornulete ????

    • Fara foto

      Stoica Tunde , 21 februarie 2014

      super cornulete abia le-am scos din cuptor,foarte moi, am riscat si am facut portie dubla dar MERITA.

    • Fara foto

      Alina Si Julian Brinza , 21 februarie 2014

      cum sa gasesc?

    • Fara foto

      Ipiescu NicuLili , 20 februarie 2014

      vin si eu la cornulete ????

    • Fara foto

      Gabi Herta D Alessandro , 20 februarie 2014

      vin si eu la cornulete ????

    • Fara foto

      Ipiescu NicuLili , 20 februarie 2014

      delicioase!!!

    • Fara foto

      Martina Rancu , 26 noiembrie 2013

      am facut si eu ,sant delicioase foarte bune

    • Fara foto

      Madalina Luminita Gramada , 15 octombrie 2013

      super cornulete abia le-am scos din cuptor,foarte moi, am riscat si am facut portie dubla dar MERITA.

    • Fara foto

      Gabriela Mirela Stefan , 15 octombrie 2013

      super cornulete abia le-am scos din cuptor,foarte moi, am riscat si am facut portie dubla dar MERITA.

    • Fara foto

      Madalina Luminita Gramada , 15 octombrie 2013

      credca sunt delicioase

    • Fara foto

      NITU TINA (Maestru bucatar) , 12 octombrie 2013

      FOARTE BUNE!....MULTUMESC!

    • Fara foto

      ioana , 31 martie 2010

      am o nelamurire:e vorba de 25 gr de zahar sau 250?ca mi-i se pare cam putin :D nu de alta,dar imi plac dulciurile:D

    • Fara foto

      husni , 31 decembrie 2009

      Sint f.bune si aratoase;aproape la fel toate.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Reteta salvata!

    • Fara foto

      husni , 28 decembrie 2009

      Imi place mult reteta asta;sint niste cornulete bune,micute,egale(ai dreptate Maria Elena) si ceea ce mie imi place e ca stau mult timp.De obicei le fac pt.sarbatori,primele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte frumoase, sunt la fel de frumoase toate, la marime stas, felicitari, Cami, am salvat reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      delicioase,super!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      foarte bune sunt ,camelia!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      delicioase aceste cornulete !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

70 voturi

Ingrediente

  • Reteta aceasta era postata la "Retetele mele",dar fara pozept. ca am facut-o recent si am pozat-o,am sters-o si am postat-o din nou,cu poze.
  • E buna pt.Craciun,Anul Nou.
  • -250 g faina
  • -125 g margarina
  • -100 g iaurt
  • -25 g drojdie
  • - 25 g zahar
  • - arome(la alegere-eu folosesc coaja rasa de lamiie)
  • -zahar pudra
  • -rahat,gem

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de husni

Saratele

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit. Se

25 voturi    11 comentarii
8h
Aluaturi si Foietaje

Prajitura cu nescafe

Pentru blat,galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul;apoi,se adauga nesul amestecat,in prealabil

39 voturi    24 comentarii
3h
Prajituri

Prajitura "chinezeasca"

Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm. Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga

31 voturi    14 comentarii
3h
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Si eu fac reteta de cornulete dar fara drojdie si nu este prea multa drojdie fata de faina care o folosesti?



Adauga reteta
Retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Intai de toate am pregatit clatitele. Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri). In tigaia pentru clatite,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rulada de cacao cu branza dulce

Rulada de cacao cu branza dulce

Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul,sarea, zaharul,zaharul vanilat si smantana .La sfarsit se adauga stafidele care au

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse