festivalul blogurilor gustoase

autor:

Angel Gabriel Lungu

» » Fripturi

Pui de casa la cuptor cu garnitura de legume

Autor: Angel Gabriel Lungu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 mai 2009
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Puiul curatat in prealabil se opareste intr-o oala cu apa fierbinte circa 20 min.


Se cresteaza, se unge cu pensula cu ulei de masline si se da cu sare si piper. pune apa in tava, se pune puiul pe o sticla umpluta cu apa, fara dop, si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil.


Se tai ardeii kapia cerculete, ardeiul rosu bastonase mici, ceapa uscata pestisor, ceapa verde rotund, morcovii felii rotunde subtiri, rosiile si 6 catei de usturoi fasii subtiri si patrunjelul se toaca marunt.


Se pune ulei de masline intr-o tava, se pune ceapa la calit apoi se adauga ciupercile, morcovii ardeii, se toarna supa de pui si se lasa la foc mic cu capac.


Se gusta din morcov si cand s-a muiat putin se pun rosiile cu zeama lor si ceapa verde.


Se da doua clocote,


se pune sare si piper si se adauga usturoiul taiat fasii subtiri.


Se pune capacul, se da un clocot si se ia capacul si se lasa sa scada zeama un pic.


Se da cei doi catei de usturoi ramasi pe razatoare,se amesteca usor, se opreste focul si se pune capacul la tigaie.


Se verifica puiul, se mai unge cu ulei de masline cu pensula si se verifica si apa din tava sa nu scada tare ca sa nu se arda tava.Timpul total de coacere a


puiului este de aproximativ 1 ora si 30 minute.


Cand puiul este gata se scoate pe un platou intins, legumele cu sosul se pun intr-un castron de sticla adanc si se servesc bucati de pui cu garnitura de legume langa, in farfurie.


Sfaturi aditionale : nu folositi alte condimente in afara de sare si piper, pe durata prepararii legumelor folositi doar foc mic sau mediu, pentru cei care nu se


inteleg bine cu usturoiul renuntati la cei doi catei de usturoi de la final si sfatul principal este sa aveti rabdare cu puiul pana se face bine la cuptor!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Puiul de casa e cel mai bunnnnnnnnnnnnn!se stie,mai ales cum l-ai facut tu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Ce bun puiul de casa!

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

    Foarte bun!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Super prezentare,arata foarte bine si se cunoaste imediat puiul crescut in curte, are alta culoare.Felicitari pentru prezentare.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Cred ca este delicios...

    • Aura

      Aura (Maestru bucatar) , 04 iunie 2009

      Exceptionala! o voi incerca si eu .Multumim pentru postare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • - 1 pui de casa de 2-3 Kg
  • - 2 ardei kapia verzi
  • - 1 ardei gras rosu
  • - 1 ceapa mare uscata
  • - 4 cepe verzi
  • - 2 morcovi
  • - 1 cutie ciuperci albe taiate
  • - 1 cutie rosii decojite (ochiul boului)
  • - 500 ml supa pui (1 cub de supa de pui)
  • - 8 catei usturoi
  • - 1 mana patrunjel verde
  • - sare
  • piper
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de Angel Gabriel Lungu

Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Am batut feliile de piept de curcan, cu ciocanul de snitele. Am presarat cimbru peste bucatile de

2 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Somon pe pat de orez, la cuptor

Am facut un sos de mustar in care am pus putin tarhon. Am aranjat orezul intr-un vas rezistent (pe

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Paine de casa

Se amesteca faina cu drojdia uscata, se topeste sarea in putina apa calduta si se amesteca cu

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

COSTEO (Chef de cuisine)

Puiul de casa e cel mai bunnnnnnnnnnnnn!se stie,mai ales cum l-ai facut tu.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Fripturi
Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pulpa de miel pe pat de ceapa si usturoi verde cu frunze de coriandru

Pregatim marinada in care vom tine macar 2-3 ore , pulpele de miel bine spalate ,sterse si portionate. Dupe ce le-am scos din marinada

1 vot    0 comentarii
2h
Fripturi
Beef Wellington

Beef Wellington

Aceasta reteta este o legenda a bucatariei englezesti si poarta numele unui duce. Se spune ca preparatul este numit in cinstea ducelui

1 vot    0 comentarii
1h
Fripturi