festivalul blogurilor gustoase

autor:

burdulea maria elena

» » Prajituri

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2011
Alte retete din aceeasi categorie

Mod de preparare

Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara mai ales in zilele toride de vara, pt ca nu trebuie sa folositi aragazul.


Mod de preparare pt foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza la rece.


Se taie de grosimea unui deget.


Mod de preparare pt crema: batem untul spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana ce acesta se incorporeaza bine in unt, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Cu aceasta crema pe care o impartim in doua, ungem cele 2 foi obtinute din biscuiti si le rulam strans in folie de plastic.

  • Reteta testata de 4 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Kitty_Love Mafiotu

    Kitty_Love Mafiotu (Maestru bucatar):

    Am facut si eu aceasta prajitura. A iesit foarte buna, doar ca am pus putin mai mult laptic, dar in rest e geniala. Nu a tinut 2 zile, s-a terminat toata numaidecat.

  • Elena Mihailescu

    Elena Mihailescu (Chef de cuisine):

    Este super!!! Am facut-o saptamana trecuta...si ca drept urmare nici nu am apucat sa gust din ea, au fost alti mai rapizi ca mine :)

  • Uiaana_Ana

    Uiaana_Ana (Chef de cuisine):

    a iesit super, si usor de facut si repede

    • Fara foto

      ingerulnegru (Maestru bucatar):

      Eu tocmai o savurez. a iesit fain. Imi place ca nu trebuie foc , mai ales in aceste zile calduroare. In crema alba eu am pus si cirese negre. E suuuper!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 78 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2013

    Multumesc Corina.

  • Fara foto

    Dacian Cesa-Goje , 29 noiembrie 2013

    Si eu vreau :)

  • Fara foto

    Corina Marc , 29 noiembrie 2013

    am testat reteta, e ff buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Ade Adelina, cantitatile pt rulada sunt in partea stanga a retetei, am verificat nu e nici o problema. Te rog anunta-ma daca nu iti apar, sa sesizez echipa siteului.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Multumesc Mariana.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      marieta_marieta, bomboanele sunt din cele de tip raffaelo, gasesti reteta pe blogul meu, la acest link: http://dulcesarat.blogspot.ro/2011/05/rafaello.html

    • Fara foto

      gheorghe mariana , 27 noiembrie 2013

      un deliciu

    • Fara foto

      Ade Adelina , 27 noiembrie 2013

      de ce nu apar cantitatile ???

    • Fara foto

      marieta_marieta , 27 noiembrie 2013

      bombonelele sunt din crema de la rulada?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Multumesc Cosmina.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Ionela, ma bucur ca iti place, spor la preparat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Multumesc Valentina.

    • Fara foto

      Ionela Onceanu , 27 noiembrie 2013

      am sa o prepar si eu, arata foarte bine, ms

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      o minunatie...

    • Fara foto

      Cosmina Mosoran , 27 noiembrie 2013

      yummy.

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      yummy

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 15 noiembrie 2013

      http://www.gustos.ro/retete-culinare/rulada-de-biscuiti-cu-nuca-de-cocos.html

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 15 noiembrie 2013

      Eu de obicei folosesc biscuiti petit beurre, la pachet de 500 grame.

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 15 noiembrie 2013

      Multumesc Ana Scumpika

    • Fara foto

      Anna Scumpika , 15 noiembrie 2013

      ce bine arata <3

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 10 noiembrie 2013

      Merita!

    • Fara foto

      Maria Elena Burdulea , 10 noiembrie 2013

      Da si asa e foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

      Geanina, poti folosi orice fel de biscuite. Eu de obicei folosesc petit beurre.

    • Fara foto

      Giannina Sendner , 10 noiembrie 2013

      Arata fabulos. Ce fel de biscuti folosesti?

    • Fara foto

      Livia Sauta , 10 noiembrie 2013

      am facut si eu ceva asemanator numai ca ii puneam banane la mijloc

    • Fara foto

      Armin Ghadamiyan , 10 noiembrie 2013

      in stanga

    • Fara foto

      Suzana Boscu , 10 noiembrie 2013

      de facut! :)

    • Fara foto

      Ciupitu Mirela , 10 noiembrie 2013

      gata am vazut multumesc e super

    • Fara foto

      Ciupitu Mirela , 10 noiembrie 2013

      pai si cantitatea de ingrediente unde o gasesc,modul de preparare e ok ,darr

    • Fara foto

      Sabrina Ioana (Bucatar) , 12 octombrie 2013

      Eu una nu am inteles cum anume se intinde foaia de cacao... In schimb este foarte buna rulada.

    • Fara foto

      Estera , 27 septembrie 2013

      Puteti face in American measurements? Pentru cei care sint obisnuit cu cups and ounces?

    • Fara foto

      Dana .v , 27 septembrie 2013

      Cu siguranță o voi face si eu.

    • Fara foto

      HOLBURA ALINA (Maestru bucatar) , 06 septembrie 2013

      foarte buna! eu am mai adaugat cacao, cu 3 linguri mi se parea ca nu are acelasi aspect ca cea din fotografie :)

    • Fara foto

      Vasilica Jecu , 03 septembrie 2013

      buna , buna, trebuie facuta...

    • Fara foto

      danciu , 29 iulie 2013

      delicioase!...

    • Fara foto

      Emma , 08 iunie 2013

      delicios!!!

    • Fara foto

      Oana Cornelia , 03 iunie 2013

      Multumim mult pentru minunatele sugestii in prepararea prajiturilor... Sa stiti ca si noua.. bunicutelor... ne prind bine, retetele si pentru care va multumim.... o pensionara.

    • Fara foto

      alina , 03 iunie 2013

      E super buna.Face mama dintrasta de cand sunt eu mica:D

    • Fara foto

      Mandroi Felix , 30 mai 2013

      Sa iau si eu o feliuta.....

    • Fara foto

      Iuliana Tiplea , 30 mai 2013

      arata foarte bine.

    • Fara foto

      Anca Macineanu , 30 mai 2013

      o super idee de dulce pentru azi...

    • Fara foto

      Cirebea Dorina Lucia , 29 mai 2013

      foarte buni

    • Fara foto

      Loredana Enache , 29 mai 2013

      immmm, mi-a lasat gura apa...

    • Fara foto

      Marinela Sandru , 29 mai 2013

      am facut si eu si este foarte buna.

    • Lucia_Ignat

      Lucia_Ignat (Bucatar) , 05 martie 2013

      foarte buna

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      Catalina, multumesc de aprecieri, spor la gatit!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 05 februarie 2013

      nu ma mai satur sa o privesc atat de bine arata, abia astept sa fac si eu.

    • Cristina_Pavel

      Cristina_Pavel (Bucatar) , 04 ianuarie 2013

      E f. buna rulada...tin sa mentionez faptul ca eu nu prea sunt cu dulciurile insa mi-a placut rulada.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Elena, multumesc de aprecieri, succes!

    • Fara foto

      PREDA ELENA (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      foarte apetisanta si aspectoasa rulada ,voi incerca sa o fac si eu.

    • Fara foto

      denisovidiu (Bucatar sef) , 03 februarie 2012

      iti multumesc :D

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2012

      denisovidiu, ai nevoie de biscuiti obisnuiti fara cacao. Spor la incercari!

    • Fara foto

      denisovidiu (Bucatar sef) , 03 februarie 2012

      Buna scuze eu sunt incepator in bucatarie am 15 ani dar nu inteleg decare biscuiti trebuie???cu cacao sau obisnuiti ...? multumesc anticipat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

      Multumesc luminitza.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Lubita, multumesc, asa cum am precizat, nu prea e meritul meu, compozitia e tare buna, se lucreaza usor cu ea.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      Multumesc Ady.

    • Fara foto

      luminitza , 19 iulie 2011

      trebuie s`o incerc neaparat!arata delicios!felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Mihai, Maria, Teo, Mia, multumesc de aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Draga Alice, se lucreaza mai usor cu compozitia impartita, altfel ce fel de rulada iese? Da, la rece sta 2-3 zile, daca nu o papati.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      O delicatesa.......felicitari......salvat*****

    • alice_albinutza

      alice_albinutza (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      ce fain arata si e simplu de facut. si mai ales ca nu trebuie aragaz poate o fac si eu dar nu am inteles exact de ce trebuie impartita compozitia in doua parti si intinse doua suluri? se pot tine 2-3 zile?

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Frumoasa precizie!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Minunata idee de desert! Si foarte simplu de facut! *****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Sidy draga iti multumesc. Sa sti ca totul se datoreaza compozitiei fiindca se lucreaza usor, dar inainte de a felia rulada se tine desigur la rece.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Multumesc Adelina.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Arată spec-ta-cu-los!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Foarte aspectuoasa rulada asta ! Cu siguranta si gustul este asemenea... Ai taiato la...milimetru..felicitari ! Am sa o fac si eu....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Roda, Licuta, Divinainbucatarie, va multumesc frumos pt aprecieri.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      O alta instiintare ca Licuta Marin a adaugat un comentariu, insa regret eu inca nu il vad.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Nu stiu ce se intampla, am primit instiintare ca au lasat comentarii pt aceasta reteta divinainbucatarie, si Maria Vekas, insa culmea nu apar inca acele comentarii, poate maine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Multumesc frumos Cami.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Arata super bine! Imi place mult. Si eu fac dupa aceeasi reteta...

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Vai ce perfectiune,dupa cum a spus si Cami;felicitari! mie-mi plac la nebunie aceste rulade,din pacate,nu-mi ies,asa ca am renuntat si acum doar privesc

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Superba rulada!!!....Un deliciu!!!*****

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Foarte gustoasa rulada ta...

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Ce eleganta prezentare... este unul dintre deserturile preferate ale copilariei mele...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Felicitari!Perfectiunea intruchipata. Fac si eu,ceva,asemanator.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Felicitari! Buna treaba ai facut, merita incercat.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

220 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt foi: 500 g biscuiti
  • 2 cani cu lapte(cam 400-500 ml lapte
  • trebiue sa obtineti o compozitie omogena pe care sa o putei intinde)
  • 3 linguri cacao.
  • Ingrediente pt crema: 200 g zahar pudra
  • 200 g unt(1 pachet)
  • 100 g nuca de cocos
  • 3 vanilii.

Raporteaza reteta

Printeaza reteta
Retete
de burdulea maria elena

Perisoare cu sos de bulion si taitei

Incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Salata de boeuf

Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare

19 voturi    15 comentarii
30 min
Retete de Craciun

Prajitura Negresa cu cocos

Intr-un vas amestecati zaharul cu cacaua. Intr-un alt vas topiti untul usor, adaugati amestecul de

11 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc Corina.

Ti-a placut? Da-o mai departe!


Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Placinta cu mere si dulceata de gutui

Placinta cu mere si dulceata de gutui

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem

5 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura insiropata cu gris

Prajitura insiropata cu gris

Mai intai vom pregati siropul; punem apa, zaharul si coaja rasa de la lamaie, intr-un ibric si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba,adaugam

10 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Prajituri