autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Bezea pentru ornat prajituri

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
4 albusuri, 200 g zahar (cate 2 linguri pline cu zahar, pentru fiecare albus), 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 1 lingura zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Bat albusurile cu sarea si zeama de lamaie,adaug treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand am obtinut o compozitie consistenta,dau vasul pe baie de abur si bat in continuare,pana sa nu mai pot misca telul in compozitie.Cat este fiebinte, asez peste prajitura, intind cu un cutit clatit in apa fierbinte, presar cu ciocolata rasa sau topita.Pot folosi la glazat fursecri. Impart bezeaua in doua. Intr-una din compozitii adaug cacao. Intind pe jumatate din fursecuri bezea alba si pe cele ramase,bezea neagra. Dupa ce se intareste bezeaua, lipesc fursecurile cu o crema preferata. Astfel o parte a fursecului va fi alba si cealalta maro.Delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea pentru ornat prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de lamaie aromat

Sorbet de lamaie aromat

Intr-un vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga zaharul, putin cate putin, mixand continuu

15 voturi    10 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Crusta: Toate ingredientele se amesteca bine si eventual daca nu e destul de moale se adauga putin

15 voturi    6 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Grozava idee.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Super buna si imi place foarte mult...Atasez o fotografie cu bezeaua colorata cu capsune...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Buna, f.buna bezeua.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar (cate 2 linguri pline cu zahar
  • pentru fiecare albus)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingura zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

66 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Grozava idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Napolitane cu crema alba si cereale crocante