autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Bezea pentru ornat prajituri

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
4 albusuri, 200 g zahar (cate 2 linguri pline cu zahar, pentru fiecare albus), 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 1 lingura zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Bat albusurile cu sarea si zeama de lamaie,adaug treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand am obtinut o compozitie consistenta,dau vasul pe baie de abur si bat in continuare,pana sa nu mai pot misca telul in compozitie.Cat este fiebinte, asez peste prajitura, intind cu un cutit clatit in apa fierbinte, presar cu ciocolata rasa sau topita.Pot folosi la glazat fursecri. Impart bezeaua in doua. Intr-una din compozitii adaug cacao. Intind pe jumatate din fursecuri bezea alba si pe cele ramase,bezea neagra. Dupa ce se intareste bezeaua, lipesc fursecurile cu o crema preferata. Astfel o parte a fursecului va fi alba si cealalta maro.Delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea pentru ornat prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Spuma de fructe

Spuma de fructe

Bananele se taie rondele si se paseaza cu mixerul. Se adauga caisele si inelele de grau si la final

1 vot    2 comentarii
20 min
Spume si creme dulci
Panna cotta

Panna cotta

Plicul de gelatina il pui in lapte si-l lasi acolo vreo 20 min ,amesteci bine . Frisca se pune intr-un

4 voturi    2 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Grozava idee.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Super buna si imi place foarte mult...Atasez o fotografie cu bezeaua colorata cu capsune...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Buna, f.buna bezeua.

Dificultate

Medie

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar (cate 2 linguri pline cu zahar
  • pentru fiecare albus)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingura zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Grozava idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Bulgarasi cu crema ( Lapte de pasare )