autor:

Cely Snijec

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Bezea pentru ornat prajituri

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
4 albusuri, 200 g zahar (cate 2 linguri pline cu zahar, pentru fiecare albus), 2 plicuri zahar vanilat, 1 varf de cutit sare, 1 lingura zeama de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Bat albusurile cu sarea si zeama de lamaie,adaug treptat zaharul si zaharul vanilat. Cand am obtinut o compozitie consistenta,dau vasul pe baie de abur si bat in continuare,pana sa nu mai pot misca telul in compozitie.Cat este fiebinte, asez peste prajitura, intind cu un cutit clatit in apa fierbinte, presar cu ciocolata rasa sau topita.Pot folosi la glazat fursecri. Impart bezeaua in doua. Intr-una din compozitii adaug cacao. Intind pe jumatate din fursecuri bezea alba si pe cele ramase,bezea neagra. Dupa ce se intareste bezeaua, lipesc fursecurile cu o crema preferata. Astfel o parte a fursecului va fi alba si cealalta maro.Delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea pentru ornat prajituri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • olga dordea , 18 decembrie 2018

    e exact reteta pe care o cautam pentru a orna prajitura cu spuma si ciocolata rasa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Grozava idee.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Super buna si imi place foarte mult...Atasez o fotografie cu bezeaua colorata cu capsune...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Buna, f.buna bezeua.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 200 g zahar (cate 2 linguri pline cu zahar
  • pentru fiecare albus)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingura zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

olga dordea

e exact reteta pe care o cautam pentru a orna prajitura cu spuma si ciocolata rasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
IAURT CU CEREALE INTEGRALE PENTRU UN MIC DEJUN SANATOS